Πολιτική

Φυλακές Κορυδαλλού: Οι τρεις τοποθεσίες που “παίζουν” για τη μετεγκατάστασή τους

Φυλακές Κορυδαλλού: Οι τρεις τοποθεσίες που “παίζουν” για τη μετεγκατάστασή τους
Φυλακές Κορυδαλλού: Εκτός αστικού ιστού θα μεταφερθεί το σωφρονιστικό κατάστημα, με την κυβέρνηση να έχει στα χέρια της τρεις επιλογές.

Φυλακές Κορυδαλλού: Μία από τις πρώτες εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης αφορούσε τη μεταφορά του διάσημου σωφρονιστικού ιδρύματος εκτός αστικού ιστού και τη μετατροπή του χώρου στον οποίο φιλοξενούνται τώρα σε πάρκα και ιστό πολιτισμού. Η κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξετάζουν εξονυχιστικά το πλάνο τους για τη μεταφορά του ιδρύματος, έχοντας στα χέρια τους τρεις επιλογές, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το “One TV” που επικαλείται ρεπορτάζ της εφημερίδας “Τα Νέα”.

Μάλιστα, η εφημερίδα παρουσιάζει τις τρεις τοποθεσίες που “παίζουν” για τη φιλοξενία του σωφρονιστικού ιδρύματος και είναι οι εξής: α) Το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (Αυλώνα), β) Οι παλιές αποθήκες πυρομαχικών (Μαλακάσα), γ) Η περιοχή του Θριάσιου πεδίου κοντά στην Εθνική Οδό.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ειπωθεί μέχρι στιγμής για το πρότζεκτ της κυβέρνησης, περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει η τρίτη επιλογή, κάτι που είχε εκφραστεί και από τα χείλη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για τη μεταφορά του ιδρύματος κοντά στην Εθνική Οδό.

Όσον αφορά την τελευταία περίπτωση υπενθυμίζεται ότι την πρόθεση το νέο σωφρονιστικό ίδρυμα, που θα αντικαταστήσει τις φυλακές Κορυδαλλού, να κατασκευαστεί πλησίον μεγάλου οδικού άξονα είχε εκφράσει από τη Βουλή και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. “Μεριμνούμε με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας προκειμένου να δημιουργηθεί νέο κατάστημα εκτός αστικού ιστού, εντός Αττικής και κοντά σε μεγάλο οδικό άξονα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

“Ο Μητσοτάκης κατεδαφίζει το Αλκατράζ της Ελλάδας”

Ο πρωθυπουργός ανέφερε τα σχέδια της κυβέρνησης για τις φυλακές του Κορυδαλλού στις προγραμματικές δηλώσεις του, προκαλώντας ενδιαφέρον στον ελληνικό αλλά και τον ξένο Τύπο. Η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung έκανε αναφορά στην απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το γκρέμισμα των φυλακών, σχολιάζοντας τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης πάνω στο θέμα.

«Προφανώς, κανείς δεν βλέπει άλλο τρόπο για να αντιμετωπίσει την ανομία εκεί μέσα», ήταν ένα από τα σχόλια της γερμανικής εφημερίδας, που τονίζει πως στο σωφρονιστικό κατάστημα έχουν λάβει χώρα αρκετά επεισόδια, ενώ στις αρχές του 2019 υπήρξαν και δύο θύματα που φέρεται να δολοφονήθηκαν από συγκρατούμενούς τους, υπογραμμίζοντας τις αναφορές περί ύπαρξης «Μαφίας» εντός των τειχών.

Στο κείμενο φιλοξενούνται και αναφορές για εκβιαστές που: «με τη βοήθεια συνεργών απαιτούσαν από τους συγγενείς πλουσίων κρατουμένων αρκετά χρήματα έναντι προστασίας. Για παράδειγμα, ο πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης εξοπλισμών στο υπουργείο Άμυνας, που έχει φυλακιστεί για δωροληψία. Έπειτα, γίνεται αναφορά και για τους υπαλλήλους του σωφρονιστικού καταστήματος που εκφράζουν έντονη ανησυχία για την ασφάλειά τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments