Ελλάδα

Δίπλωμα οδήγησης: “Το σύστημα εκπαίδευσης αξιολόγησης πρέπει να αλλάξει”

Δίπλωμα οδήγησης: “Το σύστημα εκπαίδευσης αξιολόγησης πρέπει να αλλάξει”
Δίπλωμα οδήγησης: "Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστικός ρόλος στους εκπαιδευτές οδήγησης" αναφέρει ο Άρης Ζωγράφος.

Δίπλωμα οδήγησης: Να αλλάξει το σύστημα εκπαίδευσης αξιολόγησης των νέων οδηγών και να δοθεί ουσιαστικός ρόλος στους εκπαιδευτές οδήγησης που θα στοχεύει σε μαθήματα ασφαλούς οδήγησης, ζητά η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής.

«Το προηγούμενο σύστημα, αλλά και το σημερινό αποτελούν συστήματα παρωδία. Θα πρέπει να ξεχωρίσει η εκπαίδευση από τις εξετάσεις. Η εκπαίδευση θα πρέπει να γίνεται μόνο από τους εκπαιδευτές. Πρέπει να τολμήσουμε να αλλάξουμε το σύστημα εκπαίδευσης αξιολόγησης, με σύγχρονες πρακτικές. Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστικός ρόλος στους εκπαιδευτές οδήγησης, οι οποίοι θα πρέπει να απαλλαγούν από τη διαδικασία της αξιολόγησης. Είναι δουλειά των Περιφερειών, αφού πληρώνονται γι’ αυτήν και εκείνοι πρέπει να την εκπληρώσουν», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνια Ένωσης Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής, Άρης Ζωγράφος.

Ο ίδιος πάντως αναφέρει ότι: «είμαστε ο μοναδικός φορέας εκπαίδευσης οδικής ασφάλειας και αγωνιζόμαστε υπό τις πιο αντίξοες εργασιακές συνθήκες για την ομαλή συνύπαρξη όλων στον δρόμο. Σεβαστείτε μας, αναβαθμίστε μας, θωρακίστε μας με γνώσεις και ιδέες για τη σύγχρονη κινητικότητα και την αυριανή κοινωνία της κυκλοφορίας. Πρέπει επιτέλους να δημιουργηθεί μια σχολή κινητικότητας και οδικής ασφάλειας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», αναφέρει, βάζοντας την κυκλοφοριακή παιδεία πολύ ψηλά στις προτεραιότητες που πρέπει να δοθούν.

Δίπλωμα οδήγησης: Ο λόγος επιστροφής του παλαιού καθεστώτος για έξι μήνες

Επιστρέφει για έξι μήνες το παλαιό καθεστώς έκδοσής του. Ο λόγος για τον οποίον θα γίνει αυτό, είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από το νέο σύστημα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υφυπουργού Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν από τον υπουργό σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο νέος νόμος ο οποίος βρίσκεται σε εφαρμογή από το φθινόπωρο έχει δημιουργήσει καθυστερήσεις στην έκδοση 100 χιλιάδων διπλωμάτων.

Κάτι το οποίο έχει οδηγήσει σε αρκετή ταλαιπωρία τον κόσμο. Ο υπουργός ανέφερε ότι η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα ενσωματωθεί σε ένα από τα νομοσχέδια της κυβέρνησης που θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα στη Βουλή. Πάντως, διαβεβαίωσε ότι ο νέος νόμος που προβλέπει τη διαδικασία έκδοσης διπλωμάτων με παρακολούθηση του υποψήφιου οδηγού με κάμερες θα εφαρμοστεί όταν το υπουργείο είναι έτοιμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments