Ελλάδα

Αποφυλάκιση Κορκονέα: Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου

Αποφυλάκιση Κορκονέα: Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου
Αποφυλάκιση Κορκονέα: Νέο επεισόδιο και παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Αποφυλάκιση Κορκονέα: Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου υπήρξε για την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος δολοφόνησε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας για τη δολοφονία του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου ζητεί η εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Η παρέμβαση της Εισαγγελίας του Ανώτατου Δικαστηρίου προκλήθηκε, από την απόφαση του δικαστηρίου της Λαμίας, που έκρινε ένοχο τον Επαμεινώνδα Κορκονέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας να διαβιβαστεί αντίγραφο της απόφασης, μόλις αυτή καθαρογραφεί, προκειμένου από τη μελέτη του σχετικού υλικού να αποφασιστεί αν θα πρέπει να ασκηθεί αναίρεση από τον Άρειο Παγο. Σε μία τέτοια περίπτωση η δίκη θα επαναληφθεί μέσα στο νομικό πλαίσιο που θα καθορίζει η αναιρετική απόφαση.

Υπενθυμίζεται πως οι δικαστές έκριναν ένοχο τον Επαμεινώνδα Κορκονέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Αυτό οδήγησε στο να «σπάσουν» τα ισόβια και να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 13 ετών ,με αποτέλεσμα ο μα αφεθεί ελεύθερος καθώς είχε εκτίσει την ποινή του.

Ισόβια πρωτοδίκως

Σηµειώνεται πως ο Επ. Κορκονέας έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση µε άµεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και είναι κρατούµενος στις φυλακές Δοµοκού. Το πρωτοβάθµιο δικαστήριο τον είχε κρίνει ένοχο κατά πλειοψηφία (4-3) για ανθρωποκτονία από πρόθεση µε άµεσο δόλο, µετατρέποντας τότε προς το αυστηρότερο την κατηγορία, καθώς αρχικά τον βάραινε η ίδια πράξη, µε ενδεχόµενο δόλο.

Σημειώνεται πως ανατρεπτική ήταν η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου και για τον «συνοδό» του Κορκονέα, Βασίλη Σαραλιώτη, που βρισκόταν εκτός φυλακής από το πρωτοβάθµιο δικαστήριο και περίµενε τη χθεσινή κρίση, προκειµένου να δει αν θα επιστρέψει στη φυλακή. Σηµειώνεται ότι ο δεύτερος ειδικός φρουρός καταδικάστηκε από το πρωτοβάθµιο σε 10ετή κάθειρξη, αλλά αποφυλακίστηκε µε περιοριστικούς όρους το 2012 µέχρι την εκδίκαση του Δευτεροβάθµιου, που τον έκρινε τελικά αθώο λόγω αµφιβολιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments