Οικονομία

Όλι Ρεν: Αποσύρθηκε από την “κούρσα” για το ΔΝΤ – Μένουν δύο υποψήφιοι

Όλι Ρεν: Αποσύρθηκε από την “κούρσα” για το ΔΝΤ – Μένουν δύο υποψήφιοι
Όλι Ρεν: Ο Φινλανδός γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του. Ποιοι δύο έμειναν για τη διεκδίκηση της κούρσας.

Όλι Ρεν: Ο Φινλανδός πολιτικός με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ανέφερε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του για επικεφαλής του ΔΝΤ. “Η ΕΕ ψηφίζει για τον επικεφαλής του ΔΝΤ. Είναι μια εξαιρετικά σημαντική θέση. Ωστόσο, σε αυτό το στάδιο αποσύρω το όνομά μου από την ψηφοφορία, ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε ευρεία συναίνεση για τον Ευρωπαίο υποψήφιο και παγκόσμια στήριξη. Πλέον, οι υποψήφιοι για τη θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ είναι δύο. Πλέον, στην κούρσα έχει μείνει ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αλλά και η Βουλγάρα διευθύνουσα σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα αποχώρησε και η Ισπανίδα υπουργός Καλβίνο από την κούρσα διαδοχής της Λαγκάρντ.

Το “τιτίβισμα” του Όλι Ρεν

Εκτός και η Καλβίνο

Η Ισπανίδα υπουργός Οικονομίας Νάντια Καλβίνο, δεν είναι πλέον υποψήφια για την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή εκπρόσωπος της κυβέρνησης, επικαλούμενη ως λόγο για την αποχώρηση την ανάγκη να βρεθεί ένας κοινός υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Ανακοινώνουμε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να καταλήξει σε μια ευρωπαϊκή συμφωνία, χωρίς την υπουργό Οικονομίας Νάντια Καλβίνο να συμμετέχει στην επόμενη φάση», είπε η εκπρόσωπος.

Με το παραπάνω δεδομένο, η λίστα υποψηφίων περιλαμβάνει, πλέον, τον Ολλανδό πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον Φινλανδό κεντρικό τραπεζίτη, Όλι Ρεν και την Βουλγάρα διευθύνουσα σύμβουλο της Παγκόσμιας Τράπεζας, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Ο Μάριο Σεντένο, ο Πορτογάλος πρόεδρος του Eurogroup, δήλωσε την Πέμπτη ότι αποχωρεί από την κούρσα διαδοχής «σε αυτή τη φάση της διαδικασίας». Η Βρετανία δεν πρότεινε υποψήφιο, διότι δεν κατάφερε να καταλήξει εγκαίρως σε ένα όνομα, δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Η Βρετανία δεν πρότεινε υποψήφιο διότι δεν κατάφερε να καταλήξει εγκαίρως σε ένα όνομα, δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος. Η χώρα αναμενόταν να ορίσει έναν υποψήφιο και η προθεσμία παρατάθηκε για μερικές ώρες χθες προκειμένου να της επιτραπεί να το κάνει.

Θυμίζουμε πως για τη συγκεκριμένη θέση είχε ακουστεί και το όνομα του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο πρόσφατο παρελθόν. Ο ίδιος είχε σπεύσει να διαψεύσει την είδηση με χιούμορ, γράφοντας στο Facebook.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments