Πολιτική

Βασίλης Ανδρικόπουλος: Ειδικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη στα θέματα ανάπτυξης

Βασίλης Ανδρικόπουλος: Ειδικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη στα θέματα ανάπτυξης
Βασίλης Ανδρικόπουλος: Ο επιχειρηματίας θα βρίσκεται στο πλευρό του πρωθυπουργού, δίνοντας συμβουλές σε θέματα ανάπτυξης αλλά και επιχειρηματικότητας.

Βασίλης Ανδρικόπουλος: Ο επιχειρηματίας και στέλεχος επιχειρήσεων, ο οποίος έχει πολυετή εμπειρία από επιτελικά πόστα σε επιχειρηματικούς κολοσσούς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, θα είναι από εδώ και στο εξής ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στα θέματα ανάπτυξης. Στο βιογραφικό υπάρχει μεταξύ άλλων, η παρουσία του ως μέλος του Δ.Σ της Green Cola Hellas, η αντιπροεδρία στο διαδικτυακό super market, caremarket.gr αλλά και η παρουσία στο Δ.Σ του GFG Bakery, μίας αλυσίδας φούρνων η οποία δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ πριν από δύο χρόνια.

Η σταδιοδρομία του κ. Ανδρικόπουλου άρχισε το 1996 και έκτοτε έχει εργαστεί σε κορυφαίες επιχειρήσεις, με κυριότητες τις: DIΑGEO Plc., στην οποία διετέλεσε CFO για τις Ευρωπαϊκές αγορές και μέλος της ηγετικής ομάδας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο καθώς και η Ολυμπιακή Ζυθοποιία Α.Ε. Είναι απόφοιτος του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης και έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), ενώ έχει παρακολουθήσει σειρά Executive Trainings στο Harvard Business School και στο INSEAD πάνω σε Οικονομικά θέματα.

Πριν από μερικούς μήνες, ο Βασίλης Ανδρικόπουλος είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” στην οποία αναφέρεται στους λόγους που τον ώθησαν να συμμετάσχει στα κοινά, συντάσσοντας τον αγώνα του με εκείνον του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος πριν από δύο ημέρες έθεσε τη Γιάννα Αγγελοπούλου επικεφαλής για το πρότζεκτ Ελλάδα 2021.

“Το παράδοξο στην Ελλάδα είναι ότι όλο και λιγότεροι άνθρωποι µε συνεπή επαγγελµατική διαδροµή στον ιδιωτικό τοµέα ασχολούνται µε τα κοινά. Είτε σε τοπικό επίπεδο είτε σε κεντρικό. Και αυτό γιατί ο ρόλος µας είναι να µεταφέρουµε τη γνώση και την εµπειρία µας στη διοίκηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή του κράτους.

Εργάζοµαι για περισσότερα από 25 χρόνια σε µεγάλες επιχειρήσεις και θεωρώ ότι, όπως ο καθένας στο αντικείµενό του, έτσι και εγώ, µπορώ να µεταφέρω τα δεδοµένα της πραγµατικής οικονοµίας προς θετική αξιοποίηση στη διοίκηση. Το τι θα πει “απασχόληση” το έχω βιώσει διοικώντας περισσότερους από 10.000 εργαζόµενους, αθροιστικά, σε όλη µου τη διαδροµή. Το τι θα πει οργάνωση και διοίκηση ή ακόµη λειτουργία οργανισµού το έχω ζήσει, σχεδιάσει και υλοποιήσει για µεγάλους οργανισµούς. Θεωρώ ότι µπορώ να συνεισφέρω µε τη γνώση, την τεχνογνωσία και την εµπειρία µου. Υπό αυτό το πρίσµα µε ενδιαφέρει η πολιτική”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments