Ελλάδα

Φωτιά τώρα: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Αρχαία Ολυμπία – Σε ετοιμότητα για εκκένωση ο Ξηρόκαμπος

Φωτιά τώρα: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Αρχαία Ολυμπία – Σε ετοιμότητα για εκκένωση ο Ξηρόκαμπος
Φωτιά τώρα: Δόθηκε εντολή εκκένωσης του Ξηρόκαμπου, με το πύρινο μέτωπο να έχει κάψει πάνω από εβδομήντα στρέμματα δάσους.

Φωτιά τώρα: Διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά που καίει από το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αρχαία Ολυμπία, κάνοντας στάχτη πάνω από τρία στρέμματα παρθένου δάσους. Οι Αρχές έδωσαν εντολή εκκένωσης του χωριού Ξηρόκαμπος, βλέποντας ότι από τις τρεις το μεσημέρι του Σαββάτου, η φωτιά έχει αναζωπυρωθεί. Στο σημείο επιχειρούν όλες οι δυνάμεις της περιοχής, ενώ έχει ζητηθεί και ενίσχυση από την Αθήνα. Η Πυροσβεστική, ενημέρωσε για την ενίσχυση των δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που καίει στην περιοχή Λούβρο, με 112 πυροσβέστες, 33 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρου, υδροφόρες ΟΤΑ αλλά και εθελοντές να επιχειρούν.

Το tweet της Πυροσβεστικής

Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας: “Ενημερώσαμε τους κατοίκους του Ξηρόκαμπου, ώστε να είναι σε ετοιμότητα”

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, τονίζοντας ότι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, ανάγκασαν τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής να δώσουν σήμα στους κατοίκους του Ξηρόκαμπου για εκκένωση του χωριού, εφ’ όσον τους ζητηθεί.

“Τις απογευματινές ώρες υπήρξε μία αναζωπύρωση ή ένα νέο μέτωπο στην περιοχή Ξηρόκαμπος, δηλαδή περίπου 100 μέτρα από τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί το μεσημέρι στην περιοχή Λούβρο. Εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, μου ζητήθηκε από τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής να ενημερωθούν άμεσα οι κάτοικοι της κοινότητας Ξηρόκαμπος.

Πράγματι ενημερώσαμε μαζί με την Αστυνομία τους κατοίκους της κοινότητας να είναι σε ετοιμότητα, ώστε αν χρειαστεί, να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας.

Φωτογραφίες από την περιοχή (από το ilialive.gr)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments