Αθλητισμός

Μασία: Τσεκάρει τους πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού

Μασία: Το ενδιαφέρον της ακαδημίας της Μπαρτσελόνα φέρεται να έχουν κεντρίσει οι "μικροί" του Ολυμπιακού.

Μασία: Η διασημότερη ακαδημία ποδοσφαίρου στον κόσμο, που έχει εξάγει τεράστιους ποδοσφαιριστές και εμβληματικές φιγούρες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όπως ο Λιονέλ Μέσι,  αποτελώντας το «καμάρι» της Μπαρτσελόνα και της Καταλονίας, έχει ρίξει τα δίχτυα της στον Πειραιά και την ακαδημία του Ολυμπιακού στο Ρέντη.

Σύμφωνα με τη «Sportday», ένα στέλεχος της Μασία ρώτησε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για 1-2 παίκτες, που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στην ομάδα Νέων. Πρόκειται για παίκτες, που έχουν αγωνιστεί και στην ανδρική ομάδα των «ερυθρολεύκων», είτε μέσω φιλικών αγώνων είτε μέσω παιχνιδιών πρωταθλήματος και Κυπέλλου, έχοντας δημιουργήσει καλές εντυπώσεις με την απόδοσή τους.

Ο άνθρωπος της «Μασία», λοιπόν, ρώτησε για αυτούς και δεν πρέπει να θεωρείται απίθανη μια κίνηση για αυτούς στο μέλλον, ώστε να αποκτήσουν τη δυνατότητα να… φοιτήσουν στο μεγαλύτερο σχολείο του ποδοσφαίρου.

Μασία: Το καμάρι της Μπαρτσελόνα

Η Λα Μασία ντε Καν Πλάνες, τις περισσότερες φορές συναντόμενη ως Λα Μασία (Ελληνικά: “Η Αγροικία”), είναι το όνομα που έχει δοθεί στις προπονητικές εγκαταστάσεις της Μπαρτσελόνα που βρίσκονται κοντά στο Καμπ Νόου στη συνοικία Λες Κορτς της Βαρκελώνης, και τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται ως όρος για την περιγραφή των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα.

Οι ακαδημίες της Μπαρτσελόνα χωρούν περισσότερους από 300 νεαρούς ποδοσφαιριστές, και από το 2002 δέχεται συνέχεια επαίνους ως μια από τις καλύτερες παγκοσμίως, αποτελώντας σημαντικό παράγοντα στις ευρωπαϊκές επιτυχίες της Μπαρτσελόνα καθώς και για την επιτυχία της Εθνικής Ισπανίας στο 2010 FIFA World Cup. Το 2010, η Λα Μασία κατάφερε ένα ιδιαίτερο τιμητικό ρεκόρ καθώς έγινε η πρώτη ακαδημία που έχει βγάλει και τους τρεις φιναλίστ της Χρυσής Μπάλας σε μια μοναδική χρονιά, με τους Αντρές Ινιέστα, Λιονέλ Μέσι και Τσάβι Ερνάντεθ.

Η φιλοσοφία της «Μασία»

Βασισμένη στις ιδέες του Πεπ Γκουαρδιόλα στηρίχτηκε σε τρεις βασικούς άξονες:

  • 1. Ανταγωνιστικότητα
  • 2. Εκπαίδευση
  • 3. Αθλητική κουλτούρα

Για να γίνει πραγματικότητα το πλάνο, θα έπρεπε η δεύτερη ομάδα (Barcelona B) να μην λειτουργεί απλά ως μονοπάτι για την πρώτη. Θα έπρεπε να γίνει εξίσου ανταγωνιστική. Όπως και έγινε. Αρχικά, ο Γκουαρδιόλα αποφάσισε να αγωνίζονται και παίκτες άνω των 21 ετών, προκειμένου να αποτελέσουν τον κορμό της δεύτερης ομάδας και δίπλα τους να λάμψουν οι νεαροί σε ηλικία παίκτες. Ο μέσος όρος παραμονής των τελευταίων στην ομάδα ορίστηκε στα 2 με 3 χρόνια, πριν αποφασιστεί αν πρέπει να ενσωματωθούν στην πρώτη.

Για να τα καταφέρουν, θα πρέπει να έχουν την κατάλληλη ποδοσφαιρική κουλτούρα, που εστιάζεται στις αξίες που έχει θέσει η ίδια η Μπαρτσελόνα. «Εδώ μαθαίνουμε στα παιδιά πειθαρχία, τάξη και κανόνες συμπεριφοράς. Προσπαθούμε να δείξουμε στον κόσμο ότι ένας παίκτης μπορεί να εξελιχθεί σε αστέρι, χωρίς να είναι. επιδειξίας. Απλά, με το να κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους», είχε πει στο BBC ο διευθυντής της «Μασία», Κάρλες Φολγκέρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο