Ελλάδα

Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος: Ανακοίνωσε πως κάνει εξομολογήσεις στο… messenger

Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος: Ανακοίνωσε πως κάνει εξομολογήσεις στο… messenger
Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος: Η τρέλα του διαδικτύου "χτύπησε" και την εκκλησία. Hi Tech Αρχιμανδρίτης ανακοίνωσε πως ξεκίνησε εξομολογήσεις μέσω... messenger.

Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος: Πριν από λίγους μήνες έκανε εξομολογήσεις σε παγκάκια. Αφορούσαν άστεγους. Πράξη που είναι λογική, αξίζει αναφοράς και σίγουρα θα βοήθησε αρκετό κόσμο ο οποίος ψάχνει μια χείρα βοηθείας. Τούτη τη φορά, όμως, ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος το… τερμάτισε.

Μέσα από ανάρτησή του στο Facebook γνωστοποίησε στους πιστούς ο  ότι μπορεί να τους εξομολογεί και μέσω διαδικτύου. Και συγκεκριμένα μέσω του messenger. «Ενημερώνω τους φίλους μου ότι εξομολογώ διαδικτυακά μέσα στο… messenger!!!» ανέφερε συγκεκριμένα στην ανάρτησή του.

Στην αμέσως προηγούμενη δημοσίευση ο Αρχιμανδρίτης υπενθύμισε στους φίλους του πως τον χειμώνα κοιμόταν σε παγκάκια στο Σύνταγμα και εξομολογούσε τους αστέγους. Δείτε την ανάρτηση που έγινε γρήγορα viral. Η ανάρτησή του για την εξομολόγηση μέσω… Facebook προκάλεσε πλήθος σχολίων. Πέρα από τα περιπαικτικά, ένας από τους ακολούθους του τον ερωτά: «Πάτερ τι λέτε ότι εξομολογείτε στο messenger; Και την ευχή που πρέπει να βάλετε στο κεφάλι του ανθρώπου πως το κάνετε; Πάρα πολλοί ιερείς, και πιο πολύ οι μοναχοί, είναι κατά του ίντερνετ. Εσείς κάνετε εξομολόγηση;»

Δείτε την ανάρτησή του:

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε… πρωτοπόρος σε όλα, τονίζοντας: «Η εξομολόγηση γίνεται και προφορικά, με κάμερα, και γραπτώς. Στέλνω ένα μήνυμα και ρωτάω: ‘Αυτή είναι η αμαρτία σου; Την έχεις κάνει;’ Και μου λέει ναι ή όχι. Τα μυστήρια δεν τα κάνει ο χώρος, τα κάνει ο τρόπος. Γιατί να πάω στην εκκλησία, να κάνω ένα μυστήριο και να παίρνω χρήματα από τους πιστούς και να μην το κάνω από το messenger αφιλοκερδώς;» και πρόσθεσε:

«Εχω κάνει εξομολογήσεις και σε καφετέρια και σε εστιατόριο και σε υπαίθριους χώρους».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments