Αθλητισμός

Βαθμολογία UEFA: “Άλμα” της Ελλάδας λόγω Ολυμπιακού, πλησιάζει την Κύπρο

Βαθμολογία UEFA: “Άλμα” της Ελλάδας λόγω Ολυμπιακού, πλησιάζει την Κύπρο
Βαθμολογία UEFA: Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Κράσνονταρ και η διαφαινόμενη πρόκριση στους ομίλους του Champions League, φέρνει πολλαπλά οφέλη.

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός επικράτησε με το εντυπωσιακό 4-0 επί της Κράσνονταρ και βρίσκεται πλέον και με τα… δύο πόδια στους ομίλους του Champions League. Μια νίκη και μια διαφαινόμενη πρόκριση που δίνουν πολλαπλά οφέλη όχι μόνο στους ερυθρόλευκους, αλλά και στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός χάρισε πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα, στην προσπάθεια που γίνεται να ξεπεράσει την Κύπρο στη βαθμολογία της UEFA. Η νίκη των “ερυθρόλευκων” επί της Κράσνονταρ έδωσε στην Ελλάδα 200 βαθμούς. Η χώρα μας παραμένει μεν 16η με 23.700, ωστόσο μείωσε στους 1.300 βαθμούς τη διαφορά από τη 15η Κύπρο.

Μάλιστα, η διαφαινόμενη πρόκριση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League μπορεί να “σβήσει” τη διαφορά των δύο χωρών, στην περίπτωση που ο ΑΠΟΕΛ αποκλειστεί από τον Άγιαξ (χαρίζει 4.000 βαθμούς.).

Στόχος της Ελλάδας είναι να τερματίσει τουλάχιστον στη 15η θέση, προκειμένου από τη σεζόν 2021/22 να διατηρήσει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια (δύο στα προκριματικά του Champions League, ένα στα προκριματικά του Europa League 1 και δύο στα προκριματικά του Europa League 2 που θα εισαχθεί εκείνη τη σεζόν).

Στην περίπτωση όμως που η Ελλάδα παραμείνει στη 16η θέση στη βαθμολογία της UEFA, ή υποχωρήσει κι άλλο, θα χάσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο από τη σεζόν 2021/22 (θα εκπροσωπηθεί από μία ομάδα στα προκριματικά του Champions League, καμία σε αυτά του Europa League 1 και τρεις σε αυτά του Europa League 2).

Δείτε τη βαθμολογία:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments