Διεθνή

Βrexit: Η βασίλισσα Ελισάβετ ενέκρινε την απόφαση Τζόνσον για αναστολή της Βουλής

Βrexit: Η βασίλισσα Ελισάβετ ενέκρινε την απόφαση Τζόνσον για αναστολή της Βουλής
Ραγδαίες εξελίξεις αναφορικά με το Brexit στη Βρετανία με το Παλάτι του Μπάκινγχαμ να εγκρίνει την αίτηση του Μπόρις Τζόνσον για αναστολή της λειτουργίας της Βουλής.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ενέκρινε το αίτημα του Μπόρις Τζόνσον, για την αναστολή της λειτουργίας της Βουλής από την εβδομάδα που ξεκινά στις 9 Σεπτεμβρίου, έως τις 14 Οκτωβρίου, λίγες ημέρες πριν την προθεσμία εξόδου τηςε χώρας από την Ευρωπαική Ένωση. Την 14η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η Ομιλία της βασίλισσας, η οποία, κατά παράδοσιν παρουσιάζει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ο Τζόνσον δήλωσε ότι «οι βουλευτές θα έχουν τη ευκαιρία να συζητήσουν το πρόγραμμα της κυβέρνησης και την προσέγγισή της για το Brexit πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής (17 και 18 Οκτωβρίου) και στη συνέχεια θα έχουν την δυνατότητα να ψηφίσουν στις 21 και 22 Οκτωβρίου, όταν θα είναι γνωστό το αποτέλεσμα». «Εάν επιτύχω συμφωνία με την ΕΕ, το κοινοβούλιο θα μπορεί να εγκρίνει τον νόμο για την επικύρωση της συμφωνίας πριν από την 31η Οκτωβρίου», πρόσθεσε.

Η απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να κλείσει τη Βουλή έχει ως στόχο, όπως σχολιάζει ο βρετανικός Τύπος, να εμποδίσει τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν και τους λοιπούς πολιτικούς αντιπάλους και βουλευτές να αποτρέψουν ένα άτακτο Brexit, σε περίπτωση που δεν καταφέρει να συνάψει μια νέα συμφωνία με την Ένωση.

Βουτιά έκανε η στερλίνα – «Πραξικόπημα» καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Η στερλίνα πήρε την κάτω βόλτα μόλις κυκλοφόρησαν τα νέα για την κίνηση του Τζόνσον, που πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων και καταγγελίες για «πραξικόπημα» από την αντιπολίτευση. «Η ενέργεια αυτή αποτελεί συνταγματικό σκάνδαλο», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου.«Όποιον μανδύα και να ενδυθεί, είναι εκτυφλωτικά προφανές ότι στόχος της αναστολής τώρα είναι να εμποδισθεί το κοινοβούλιο να συζητήσει το Brexit και να εκπληρώσει το χρέος του».

Σκάνδαλο και απειλή προς την δημοκρατία», κατήγγειλε ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν. «Είμαι σοκαρισμένος από την ανευθυνότητα της κυβέρνησης Τζόνσον, που μιλά για κυριαρχία και ταυτόχρονα επιδιώκει να αναστείλει την λειτουργία του κοινοβουλίου για να αποφύγει τον έλεγχο των σχεδίων για ένα ανεύθυνο Brexit χωρίς συμφωνία», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments