Αθλητισμός

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Στα είκοσι εκατομμύρια η διαφορά στα ρόστερ των δύο ομάδων

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Στα είκοσι εκατομμύρια η διαφορά στα ρόστερ των δύο ομάδων
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Ιδιαίτερα μεγάλη είναι η διαφορά στην η αξία του ρόστερ των «ερυθρόλευκων» σε σχέση με εκείνο του «Δικέφαλου του Βορρά», σύμφωνα με το «transfermarkt».

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Στα ύψη έχει φτάσει τη φετινή σεζόν η «χρηματιστηριακή» αξία των Πειραιωτών τη φετινή σεζόν, δείγμα της εξαιρετικής μέχρι στιγμής πορείας της ομάδας στο ξεκίνημα της χρονιάς, αλλά και της προόδου και της εξέλιξης του «πλάνου» που τρέχει ο Ολυμπιακός στη δεύτερη σεζόν του Πέδρο Μαρτίνς. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το «transfermarkt», ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα, η αξία της οποίας φτάνει πάνω από τα 80 εκατομμύρια ευρώ (83,05 εκατ.).

Ο Κώστας Φορτούνης παραμένει είναι πάντα ο ακριβότερος παίκτης στο ρόστερ των «ερυθρολεύκων» (10 εκατ ευρώ), ενώ παίκτες οι οποίοι ήρθαν στο προσκήνιο από το σκαόυτινγκ των Πειραιωτών όπως ο Καμαρά (8 εκατ ευρώ) και ο Σισέ (6 εκατ ευρώ) τον ακολουθούν. Η αύξηση της «χρηματιστηριακής αξίας» όμως έρχεται δεδομένα και από τις μεταγραφές. Με τον Ελ Αραμπί να κοστολογείτε 5 εκατ ευρώ και τον Μάξι Λοβέρα στα 4 εκατ ευρώ.

Την ίδια στιγμή ο περσινός νταμπλούχος ΠΑΟΚ έπειτα από την ολοκλήρωση της μεταγραφικής του ενίσχυσης, αποτιμάται σχεδόν είκοσι εκατ ευρώ λιγότερα από τους Πειραιώτες (65.75 εκατ ευρώ) και στην τρίτη θέση είναι η ΑΕΚ με κάτι λιγότερο από τα «μισά» του Ολυμπιακού (41,5 εκατ ευρώ). Η διαφορά ανάμεσα στους τρεις πιθανότερους διεκδικητές του τίτλου είναι αρκετά μεγάλη τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Βεβαίως ποδόσφαιρο δεν «παίζουν» οι αριθμοί, και οι χρηματιστηριακές αξίες υπάρχουν για να αλλάζουν. Επιμένουμε όμως ότι πρόκειται για ένα ενδιαφέρον «δείγμα» ειδικά με τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Ένα «εργαλείο» με θέα στα όσα έρχονται πέραν τούδε. Κάτι σαν πρώτο… ζύγισμα. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι και η μόνη ελληνική ομάδα, η οποία συνεχίζει να αγωνίζεται στα ευρωπαϊκά κύπελλα και πιο συγκεκριμένα στους ομίλους του Champions League.

Σε αυτό το περιβάλλον λοιπόν μια καλή πορεία, και καλές εμφανίσεις προφανώς και μπορεί να ανεβάσουν και άλλο τους «δείκτες». Βεβαίως εκεί ο συντελεστής «δυσκολίας» είναι συγκεκριμένος. Ειδικά μάλιστα στο Β γκρουπ όπου συμμετέχουν οι Πειραιώτες; Αυτή την εποχή το ρόστερ της Τότεναμ κοστολογείται ως το 6ο ακριβότερο της Ευρώπης αγγίζοντας το δισεκατομμύριο (979, 50 εκατ ευρώ). Και της Μπάγερν Μονάχου το έβδομο (866,65 εκατ ευρώ). Ποιος είπε ότι αυτό που έρχεται είναι εύκολο;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments