Άποψη

Νέος δικομματισμός με… νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Νέος δικομματισμός με… νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας!
Η Νέα Δημοκρατία που διάλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ ως βασικό της αντίπαλο στη νέα εποχή και ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας φέρνουν ολοένα και πιο κοντά την επιστροφή του δικομματισμού. Ο Γιάννης Αντύπας, μέσα από το blog του στο Pagenews.gr εξηγεί το πως...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας προφανώς και δεν πίνουν τον καφέ τους μαζί. Πιθανότατα δε μιλάνε ούτε και στο τηλέφωνο για να πουν τα νέα τους. Γιατί πολύ απλά δε χρειάζεται να το κάνουν. Μπορούν να επικοινωνούν διαβάζοντας ή ακούγοντας ο ένας τις ομιλίες του άλλου. Για τα πιο σημαντικά υπάρχουν πάντα και οι ασφαλείς δίαυλοι επικοινωνίας, επίσημοι και ανεπίσημοι. Η ουσία είναι πως στην Κουμουνδούρου το πήραν το μήνυμα που τους έστειλε από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός. Ότι δε θα τους πιέσει με εξεταστικές και ότι ο εκλογικός νόμος θα είναι τέτοιος που δε θα έχει ρόλο για το… τρίτο κόμμα. Με απλά λόγια τους είπε πως η ΝΔ διάλεξε οριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντίπαλο στη νέα εποχή. Βέβαια, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας δε δεσμεύονται να ολοκληρώσουν την πολιτική τους παρουσία με τα ίδια κόμματα.

Πρώτος τον χορό των αλλαγών θα τον ανοίξει ο πρώην πρωθυπουργός. Με τις ευλογίες του… διαδόχου του! Ήδη έχει δημιουργήσει την Προοδευτική Συμμαχία και αναμένει να υποδεχθεί και τον κύριο όγκο των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, που βρίσκονται ακόμη υπό την στέγη του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ. Με εκλογικό νόμο που θα δίνει αυτοδυναμίες από το 35% δεν μένουν περιθώρια στη Χαρίλαου Τρικούπη να συνεχίσει την αυτόνομη πορεία της. Τα στελέχη του χώρου θα υποχρεωθούν σύντομα να επιλέξουν ένα από τα δύο στρατόπεδα του νέου δικομματισμού. Και οι περισσότεροι, σύμφωνα με τη χθεσινή ανάλυση της στήλης θα επιλέξουν ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να δημιουργηθεί το αντίπαλο δέος στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ψήφος στους ομογενείς…

Διεργασίες όμως δε γίνονται μόνο στο αριστερό τμήμα του πολιτικού φάσματος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φροντίζει με μεθοδικό τρόπο να χτίζει τις σχέσεις του τόσο με το φιλελεύθερο Κέντρο όσο και με την παραδοσιακή Δεξιά. Με τις ρυθμίσεις για τη ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού απευθύνεται ταυτόχρονα και στις δύο πολιτικές ομάδες. Και στους πολίτες που θέλουν μια πιο εξωστρεφή Ελλάδα και στους υπόλοιπους που προσβλέπουν σε ενίσχυση των παραδοσιακών αξιών του έθνους.

Ρελάνς με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

Στο πλαίσιο αυτό, καταθέτουμε στα… πρακτικά του δημόσιου διαλόγου μία πληροφορία για τα σενάρια που εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου για το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Προκόπη Παυλόπουλο στην Ηρώδου του Αττικού: θα προέρχεται από τον χώρο της ομογένειας! Και θα ψηφιστεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της επιστροφής της χώρας μας στην κανονικότητα του δικομματισμού. Ενός δικομματισμού που της επέτρεψε να διανύσει τεράστιες αποστάσεις την περίοδο της Μεταπολίτευσης, παρά το… ατύχημα της χρεοκοπίας του 2010.

Σύντομα θα αξιοποιηθούν και οι… ασφαλείς δίαυλοι που λέγαμε στην αρχή του άρθρου για να ενημερωθεί και ο Αλέξης Τσίπρας για αυτές τις σκέψεις. Γιατί κανένα από τα πρόσωπα που υπάρχουν στη σχετική λίστα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν επιθυμεί να εμπλακεί στην κομματική αντιπαράθεση. Αν η χώρα αποκτήσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την ομογένεια, αυτό θα γίνει σε συνθήκες πολιτικής και κοινωνικής συναίνεσης. Μια ενδιαφέρουσα σύμπτωση με τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments