Αθλητισμός

ΕΠΟ: Μεγάλη οικονομική “ζημιά” λόγω της Εθνικής ομάδας

ΕΠΟ: Μεγάλη οικονομική “ζημιά” λόγω της Εθνικής ομάδας
ΕΠΟ: Η Εθνική Ελλάδος πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο αγωνιστικά και αυτό επηρεάζει οικονομικά και την ΕΠΟ, η οποία θα χάσει ένα αρκετά μεγάλο ποσό.

ΕΠΟ: Η Εθνική Ελλάδας έχει πάρει την κάτω βόλτα τα τελευταία χρόνια, με την εικόνα της ομάδας και τα αποτελέσματα της να προκαλούν πρόβλημα και στα οικονομικά της ΕΠΟ. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Livesport» οι τραγικές εμφανίσεις και τα αποτελέσματα στους αγώνες οδηγούν στον αποκλεισμό της Εθνικής από την τελική φάση του Euro 2020. Αυτό σημαίνει ότι η ΕΠΟ χάνει 12 εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτό το ποσό υπολογίζονται τα χρήματα που δεν θα βάλει στα ταμεία της η Ομοσπονδία.

Η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα έπαιρνε 9,5 εκατομμύρια ευρώ ως μπόνους για τη συμμετοχή της Εθνικής στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το ερχόμενο καλοκαίρι , καθώς και κάποια έξτρα έσοδα που θα ερχόταν από τους χορηγούς, οι οποίοι θα είχαν αυξημένο ενδιαφέρον, εφόσον η «γαλανόλευκη» αγωνιζόταν στο Euro 2020.

Euro 2020: Ο ΑΝΤ1 εξασφάλισε τα δικαιώματα της διοργάνωσης

Ο ΑΝΤ1 με πολύ γρήγορες κινήσεις, και εκμεταλλευόμενος το γεγονός οτιι η ΕΡΤ εφαρμόζει μία σφιχτή οικονομική πολιτική, έκανε την κίνηση ματ με την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της μεγάλης γιορτής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η είδηση ανακοινώθηκε επισήμως στην παρουσίαση του προγράμματος του ΑΝΤ1.

Την είδηση ανακοίνωσε ο διευθυντής προγράμματος του καναλιού, Τζώρτζης Ποφάντης, δηλώνοντας μάλιστα ιδιαίτερα χαρούμενος ως ποδοσφαιρόφιλος. Αυτή τη φορά ο ΑΝΤ1 κατάφερε και εξασφάλισε τα δικαιώματα μιας μεγάλης διοργάνωσης, μετά την προσπάθεια για το Μουντιάλ της Ρωσίας του 2018, όταν κατέθεσε πρόταση 9 εκατομμύρια ευρώ, πριν αυτό καταλήξει στην ΕΡΤ για 10,5 εκατομμύρια.

12/06/19 – 19061206 – SFAHAMPDEN PARK – GLASGOWThe official Euro 2020 football

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά η αρμόδια εταιρεία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα ζήτησε από την ΕΡΤ 8,5 εκατομμύρια ευρώ με την δημόσια τηλεόραση να αντιπροτείνει μείωση του κόστους. Όπως φαίνεται η πρόταση του ΑΝΤ1 ήταν κοντά στις απαιτήσεις και έγινε το deal. Ο ΑΝΤ1 ενισχύει έτσι το πρόγραμμά του με μία εξαιρετικά δημοφιλή διοργάνωση, ακόμη και χωρίς τη συμμετοχής της Ελλάδας. Πρόκειται για την πρώτη φορά που είτε Euro είτε Παγκόσμιο Κύπελλο δεν θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments