Αγγελής: Κουμάντο στην Εισαγγελία Διαφθοράς έκανε ο Ρασπούτιν, όχι οι εισαγγελείς
Τις εντολές του αποκαλούμενου «Ρασπούτιν» εκτελούσαν η Εισαγγελία Διαφθοράς, όπως υποστήριξε στην κατάθεσή του για την υπόθεση Novartis ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να στηρίξει τις καταγγελίες του πως τον Δεκέμβρη του 2018 επρόκειτο η Ελένη Τουλουπάκη να ασκήσει δίωξη «χωρίς στοιχεία» σε βάρος 3 πολιτικών προσώπων.
Ο κ. Αγγελής που παραιτήθηκε από επόπτης των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, φέρεται να είπε πως η Ελένη Τουλουπάκη ακολουθούσε εντολές στην υπόθεση Novartis:«Κουμάντο δεν έκαναν οι εισαγγελείς διαφθοράς, αλλά ο Ρασπούτιν», φέρεται να είπε στην κατάθεση που έδωσε ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Ζαχαρή, ο οποίος διενεργεί έρευνα για μεθοδεύσεις και πολιτική στόχευση στην υπόθεση.
Ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου υπέδειξε την Ξένη Δημητρίου ως το πρόσωπο που του αποκάλυψε το όνομα του αποκαλούμενοι Ρασπούτιν, που όπως είπε, «όλοι τον ξέρουν αλλά όλοι τον φοβούνται».Όμως, ο κ. Αγγελής δεν κατονόμασε το κυβερνητικό στέλεχος που -σύμφωνα με τις καταγγελίες- βρίσκεται πίσω από το προσωνύμιο «Ρασπούτιν», ενώ επανέλαβε αυτό που ήδη είχε τονίσει στην προ μηνών αναφορά του, ότι «ο «Ρασπούτιν» ήταν σαν τον Θεό, πανταχού παρών στον χώρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς».
Μάλιστα, η επισήμανση του κ. Αγγελή είναι πιθανόν να οδηγήσει στην κλήτευση ως μάρτυρα της κας Δημητρίου, η οποία συνταξιοδοτήθηκε τον περασμένο Ιούνιο. Όπως είχε πει (με πικρία) ο κ. Αγγελής «κάποτε ήμουν το αγαπημένο της παιδί». Σήμερα όμως, κι ενώ είχε μεσολαβήσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, περίπου 6 μηνών, στο οποίο η κα Δημητρίου ουσιαστικά δεν έθεσε υπό έρευνα τις καταγγελίες του, ο κ. Αγγελής επαναλαμβάνει πως «φίλη η (σ.σ. πρώην) Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, φίλοι οι εισαγγελείς, αλλά φιλτάτη η αλήθεια».
Πρόσθεσε όμως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ότι το «όνομα του «Ρασπούτιν» το ξέρουν πολύ καλά η Ξένη Δημητρίου, ο Μιχάλης Καλογήρου και η Μαρία Παπασπύρου».Φέρεται, μάλιστα, στην κατάθεση του, να αναφέρθηκε σε συναντήσεις που είχε ο ίδιος και με τους τρεις (Καλογήρου, Δημητρίου και Παπασπύρου) όπου, επέμεινε, συμφωνήθηκε να απομακρυνθεί η Τουλουπάκη για να σταματήσει η επιρροή που είχε πάνω της ο «Ρασπούτιν».
Ο κ. Αγγελής επιβεβαίωσε ενώπιον του κ. Ευ. Ζαχαρή όλες τις μέχρι τώρα αναφορές του στον Άρειο Πάγο και επανέλαβε ότι «υπήρξε προειλημμένη απόφαση της κυρίας Τουλουπάκη, να ασκήσει στο τέλος του 2018, ποινική δίωξη χωρίς στοιχεία κατά τριών πολιτικών στην υπόθεση της Νοvartis», τονίζοντας πως «η συμπεριφορά της κυρίας Τουλουπάκη έδειχνε ότι υπήρχε άτομο του οποίου ακολουθούσε τις εντολές, που ήταν ισχυρότερος από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και από μένα… Κουμάντο δεν έκαναν στην Εισαγγελία Διαφθοράς οι Εισαγγελείς αλλά ο «Ρασπούτιν.
Ο κ. Αγγελής φέρεται να προσκόμισε έγγραφα προς απόδειξη των ισχυρισμών του. Ειδικότερα, έγγραφο που του είχε αποστείλει η Μαρία Παπασπύρου ότι δέχεται απειλές από την κυρία Τουλουπάκη για να ολοκληρώσει την έρευνα.
Ουσιαστικά δηλαδή, επρόκειτο για έγγραφο που ζητούσε εντός συγκεκριμένου χρονικού ορίου να της αποστείλει το πόρισμά της για την υπόθεση, υπενθυμίζοντας πως ο νόμος προβλέπει συγκεκριμένα όρια.
Επίσης, αναφέρθηκε πέραν της Novartis και σε άλλες υποθέσεις για τις οποίες κατήγγειλε παρεμβάσεις «Ρασπούτιν», ενώ φέρεται να υποστήριξε ότι από το 2013 υπήρχαν δικογραφίες στην Εισαγγελία Διαφθοράς που δεν είχαν κινηθεί καθόλου, ενώ για άλλες που μπήκαν στο αρχείο φέρεται να είπε «ότι αν γίνει έρευνα κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους».
Επιπλέον ο κ. Αγγελής επικαλέστηκε δέκα λόγους που κατ’ εκείνον αποδεικνύουν την παρέμβαση «Ρασπούτιν» στην Εισαγγελία Διαφθοράς, μεταξύ των οποίων επικαλέστηκε και τις καταγγελίες της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου προσθέτοντας ότι οι καταγγελίες Ράικου και του ιδίου κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας