Ελλάδα

Κλειστά σχολεία αύριο: Ανατροπή για τις αυριανές κινητοποιήσεις

Κλειστά σχολεία αύριο: Ανατροπή για τις αυριανές κινητοποιήσεις
Κλειστά σχολεία αύριο: Κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή απεργία απευθύνουν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ στα μέλη τους.

Κλειστά σχολεία αύριο: Αντίθετες  στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση μέσω του αναπτυξιακού νομοσχεδίου εμφανίζονται οι καθηγητές και οι δάσκαλοι. Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας )και ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) αντιδρούν στο νομοσχέδιο που θα φέρει αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο και καλούν τους νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για αύριο, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου.

Στο αυριανό απεργιακό κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος συμμετέχουν εκτός από την ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ πλήθος συνδικαλιστικών οργανώσεων, πρωτοβάθμιων σωματείων, εργατικών κέντρων και Ομοσπονδιών. Μισή ώρα νωρίτερα, στις 10:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια.

Η ΔΟΕ αναφέρει ότι βασικό αίτημα αποτελεί η απόσυρση του νομοσχεδίου και τονίζει σε σχετική ανακοίνωση: «Ο αφοπλισμός του συνδικαλιστικού κινήματος διευκολύνει την κυβέρνηση στη λήψη μέτρων κατά των εργαζομένων και στην περιστολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε. Τα συνδικάτα μπορούν να ρυθμίζουν και να διαφυλάσσουν την εσωτερική τους λειτουργία στη βάση δημοκρατικών και συμμετοχικών διαδικασιών που αποφασίζουν με αποφάσεις των οργάνων τους».

Από τη μεριά της, η ΟΛΜΕ χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο «αντεργατικό – αντιαπεργιακό», θεωρώντας πως «προωθεί ένα είδος “ανάπτυξης”, που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι».

Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι όλα τα σχολεία της χώρας θα είναι ανοικτά και έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές όπως κάθε άλλη μέρα του έτους και πως είναι επιλογή του καθενός αν θα απεργήσει ή όχι, είτε είναι δάσκαλος,  είτε είναι καθηγητής.

 Η ανακοίνωση των καθηγητών της ΟΛΜΕ:

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στην τελευταία του συνεδρίαση (17/9/2019) αποφάσισε την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ έως τη Δευτέρα 23/9/2019 με θέματα:

το αντεργατικό – αντιαπεργιακό νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση και όλα τα ζητήματα του κλάδου (διορισμοί, αναπληρωτές, ολιγομελή, Ειδ. Αγωγή, κ.λπ.)

καθώς και τη συμμετοχή μας στην 24ωρη Απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 24/9/2019 με κεντρικό αίτημα την απόσυρση αυτού του νομοσχεδίου.

Με το νομοσχέδιο αυτό η Κυβέρνηση της Ν.Δ. προωθεί ένα είδος «ανάπτυξης» που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι.

Προβλέπονται, επίσης, η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης.

Στόχος είναι ο κυβερνητικός εργοδοτικός έλεγχος των σωματείων, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των ΣΣΕ.

Το πολυνομοσχέδιο ορίζει ως ανώτατη αρχή τον Υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, να τα υπερβαίνει, καθώς θα ορίζει και τον τρόπο λήψης αποφάσεών τους.

Η ανακοίνωση των Δασκάλων της ΔΟΕ:

Ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Δ.Ε.Θ., ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα έδινε στη δημοσιότητα σχέδιο νόμου που θα περιελάμβανε αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο 1264/82.

Ο Υπ. Εργασίας Γ. Βρούτσης από το βήμα της Βουλής, στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, είχε προαναγγείλει το περιεχόμενο του νομοσχεδίου(ανατροπές στα ως τώρα ισχύοντα με εφαρμογή ηλεκτρονικού μητρώου των σωματείων, ηλεκτρονική ψηφοφορία ακόμη και για απεργία κ.α.).

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., πατώντας στην τροπολογία Αχτσιόγλου/ΣΥΡΙΖΑ που έφερε το 2018, για τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος (στις πρωτοβάθμιες επιχειρησιακές οργανώσεις) βαθαίνει την επίθεση ενάντια στην οργανωμένη δράση των εργαζομένων, με στόχο τον έλεγχο των σωματείων και της δράσης τους.

Το νομοσχέδιο δημοσιοποιήθηκε με τον τίτλο του «Αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου. Η παρέμβαση του κράτους στον συνδικαλιστικό νόμο, προφανώς θεωρείται από την κυβέρνηση …αναπτυξιακό μέτρο.

Υπενθυμίζουμε στην κυβέρνηση πως η συνδικαλιστική ελευθερία και δράση κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα, προστατεύεται από Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας (οι οποίες υπερισχύουν κάθε αντίθετης διάταξης νόμου, σύμφωνα με το άρθρο 28§1 του Συντάγματος) και ρυθμίζεται νομοθετικά με τον Ν.1264/1982.

Αυτό, στο πλαίσιο λειτουργίας μιας ευνομούμενης πολιτείας, καθιστά εξόφθαλμη κάθε προσπάθεια περιστολής των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων, αφού με βάση το προαναφερθέν συνταγματικό-νομικό πλέγμα, αυξημένης τυπικής ισχύος έναντι του κοινού νόμου:

Το Κράτος οφείλει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και την ανεμπόδιστη άσκηση των συναφών μ’ αυτή δικαιωμάτων εναντίον κάθε προσβολής τους, μέσα στα όρια του νόμου.

Οι εργαζόμενοι δικαιούνται, χωρίς καμιά διάκριση και χωρίς καμιά προηγούμενη άδεια, να συνιστούν οργανώσεις της επιλογής τους, να γίνονται μέλη τους, να συντάσσουν τα καταστατικά και τους κανονισμούς τους, να εκλέγουν ελεύθερα τους αντιπροσώπους τους, να οργανώνουν τα της διαχείρισης και της δραστηριότητάς τους και να καταστρώνουν το πρόγραμμα των ενεργειών τους.

Οι «εργοδότες» (το κράτος στην περίπτωση των δημοσίων υπαλλήλων) δεν πρέπει να επεμβαίνουν με κανένα τρόπο ή μέσο στη σύσταση, στη λειτουργία ή στη διοίκηση των οργανώσεων των εργαζομένων.

Οι διατάξεις του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας, θα πρέπει να εναρμονίζονται με όλα τα παραπάνω.

Οι αλλαγές που σχεδιάζονται στόχο έχουν να νομιμοποιήσουν και να επεκτείνουν την κρατική και την εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα, να παρακάμψουν τα καταστατικά των σωματείων, με εξουσιοδότηση στον Υπουργό Εργασίας να το αποφασίσει, καθιστώντας τον τοποτηρητή της συνδικαλιστικής δράσης (μέσω του ηλεκτρονικού μητρώου μελών κλπ.), να αποδυναμώσουν τις συλλογικές διαδικασίες για τη λήψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων (γενικές συνελεύσεις).

Υπάρχουν συγκεκριμένα ζητήματα στο άρθρο 50 τα οποία πρέπει να απαντηθούν:

Ποια είναι η σκοπιμότητα δημιουργίας ενός τέτοιου μητρώου για όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις,

αφού ακόμα και ο έλεγχος της αντιπροσωπευτικότητας που, υποτίθεται, πως εξυπηρετεί δεν ανατίθεται, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, στην κρατική εξουσία αλλά εναπόκειται στα συμβαλλόμενα μέρη κάθε συλλογικής σύμβασης εργασίας ή και σε τρίτες οργανώσεις, να αμφισβητήσουν την αντιπροσωπευτικότητα ενώπιον της Επιτροπής του άρθρου 15 του Ν.1264/1982.

Ποιοι είναι στην πραγματικότητα οι στρατηγικοί, για την κυβέρνηση, λόγοι που της επιβάλλουν να εισάγει στην ζωντανή συνδικαλιστική πραγματικότητα την, ατομικού και όχι συλλογικού χαρακτήρα, διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ;

Η διάταξη της παραγράφου 5 του άρθρου 50, με την οποία εισάγεται η δυνατότητα λήψης αποφάσεων και με ηλεκτρονική ψηφοφορία, όπως θα ορίζεται από το καταστατικό της οργάνωσης ή το αρμόδιο όργανο διοίκησής της», σαφέστατα δεν καταργεί την υφιστάμενη διαδικασία λήψης απόφασης για αγωνιστικές κινητοποιήσεις με βάση την κείμενη νομοθεσία.

Είναι, όμως, υπαρκτός ο κίνδυνος της διαμόρφωσης νοοτροπίας μη συμμετοχής των μελών των οργανώσεων στις γενικές συνελεύσεις αλλά και πιθανής απαίτησής τους οι ψηφοφορίες να διεξάγονται με ηλεκτρονικό τρόπο.

Όλα αυτά, πέρα από το γεγονός ότι δεν προβλέπονται από τα σημερινά καταστατικά, δημιουργούν κίνδυνο «εκφυλισμού» των συλλογικών διαδικασιών.

Αυτό, επίσης, που δεν γίνεται σαφές είναι εάν μεταξύ των ψηφοφοριών που μπορούν να πραγματοποιηθούν με ηλεκτρονική ψηφοφορία, είναι και οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων (σήμερα απαγορεύεται από τον Ν.1264/1982.).

Τι, πραγματικά, εξυπηρετεί η δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων των συνδικαλιστικών οργανώσεων από τη στιγμή που, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, προβλέπονται οι απαραίτητες διαδικασίες ελέγχου των οικονομικών στοιχείων από τα αρμόδια καταστατικά τους όργανα;

Αν πρόκειται για έλεγχο προς οργανώσεις που, τυχόν, ενισχύονται με κρατική χρηματοδότηση θα πρέπει αυτό να οριστεί με απόλυτη σαφήνεια.

Η σύγχυση που δημιουργεί η διάταξη αντιμετωπίζοντας με τον ίδιο τρόπο αυτές τις οργανώσεις με εκείνες που λαμβάνουν χρηματοδότηση μέσω συμμετοχής τους σε συγχρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά προγράμματα, στα οποία η οικονομική διαχείριση διενεργείται και τώρα από τις αρμόδιες δημόσιες αρχές που λειτουργούν βάσει ενιαίων κανόνων για όλους τους δικαιούχους τέτοιων προγραμμάτων, πρέπει άμεσα να αρθεί.

Ποιον σκοπό, πραγματικά, εξυπηρετούν οι εξουσιοδοτικές, προς τον εκάστοτε Υπουργό, διατάξεις των παραγράφων 4 και 5;

Διατυπώσεις όπως «με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είναι δυνατόν να ορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και κάθε λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσης διάταξης», αποτελούν στην ουσία «λευκή επιταγή» και κάνουν ορατό τον κίνδυνο να υπάρξουν ρυθμίσεις με υπουργικές αποφάσεις που θα αποτελέσουν ωμή παρέμβαση στις εσωτερικές διαδικασίες των συνδικάτων.

Τα επιχειρήματα περί «δημοκρατίας στη λήψη αποφάσεων» είναι υποκριτικά. Ο αφοπλισμός του συνδικαλιστικού κινήματος διευκολύνει την κυβέρνηση στη λήψη μέτρων κατά των εργαζομένων και στην περιστολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε.

Τα συνδικάτα μπορούν να ρυθμίζουν και να διαφυλάσσουν την εσωτερική τους λειτουργία στη βάση δημοκρατικών και συμμετοχικών διαδικασιών που αποφασίζουν με αποφάσεις των οργάνων τους.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., συμμετέχει δυναμικά στην απεργία που κήρυξε η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 με βασικό αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου. Καλεί τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. να δραστηριοποιηθούν στην κατεύθυνση της μαζικής συμμετοχής των συναδέλφων στην απεργία και στα συλλαλητήρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments

Latest News

23.07.2024 | 09:18

POS: Η εφορία θα λύνει τα προβλήματα με όσους δεν δέχονται κάρτες πληρωμών στα ταξί [vid]

23.07.2024 | 09:15

Μάτι: Έξι χρόνια από την εθνική τραγωδία με τους 104 νεκρούς [vid]

23.07.2024 | 08:59

Γερουλάνος: Σπίτι - σπίτι θα πείσουμε τον κόσμο ότι είμαστε δίπλα του

23.07.2024 | 08:47

Βανς: Πολύ χειρότερη η Χάρις από τον Μπάιντεν

23.07.2024 | 08:39

Ο Μπάιντεν επιστρέφει στον Λευκό Οίκο για συνάντηση με τον Νετανιάχου

23.07.2024 | 08:26

Με ξεχωριστούς καλεσμένους η φετινή δεξίωση για τα 50 χρόνια Δημοκρατίας

23.07.2024 | 08:14

Εκρηκτικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ: Θέμα ηγεσίας και από άλλα στελέχη

23.07.2024 | 07:56

Οριστικό: Η Κάμαλα Χάρις θα είναι η υποψήφια των Δημοκρατικών

22.07.2024 | 14:23

Κατερίνα Λιόλιου: Η τεράστια καριέρα μόλις στα 30 της, ο έρωτας, ο γάμος & το διαζύγιο των γονιών της

22.07.2024 | 14:16

Ντέμη Γεωργίου: Οι τελευταίες αναρτήσεις πριν από τον θάνατό της – Το τρυφερό post για τη σύντροφό της

22.07.2024 | 14:03

Δέσποινα Βανδή: Η τρυφερή ανάρτηση της Μελίνας Νικολαΐδη για τα γενέθλια της -"Χαρούμενα γενέθλια, κόσμε μου"

22.07.2024 | 13:51

Στάζει μέλι η Κατερίνα Καινούργιου για τον νέο της σύντροφο: “Μαζί σου είναι διαφορετικά”

22.07.2024 | 13:41

Δύσκολες ώρες για τον Νίκο Κοκλώνη – Του ζητούν λύτρα μέχρι τις 4 Αυγούστου [pic]

22.07.2024 | 13:34

Ζήνα Κουτσελίνη: Απάντησε «σκληρά» 1 μήνα μετά την κατακραυγή για το «Δεν είχα χάμπουργκερ να φάω»

22.07.2024 | 12:19

Σαμπάνης: «Δεν δουλεύω ποτέ της Παναγίας, η γιαγιά μου με έχει τάξει» [vid]

22.07.2024 | 10:17

Σοκ: Πέθανε η Ντέμη Γεωργίου - Τι είναι η οξεία βακτηριακή μόλυνση που την οδήγησε στον θάνατο

22.07.2024 | 15:02

Ο κορυφαίος CEO και ο ερευνητής δημοσιογράφος: οι ρώσοι 007 σχεδιάζουν πολύκροτες εκτελέσεις στην Ευρώπη

22.07.2024 | 14:56

Ακόμα έναν πύραυλο εναντίον του Ισραήλ εκτόξευσαν οι Χούθι

22.07.2024 | 14:52

Ποιες ευρωπαϊκές χώρες εξετάζουν το σουηδικό μοντέλο στράτευσης

22.07.2024 | 14:49

Κίεβο: Ο Πούτιν κατέστρεψε το δίκτυο ενέργειας – Το ξαναφτιάχνουμε οικολογικό

22.07.2024 | 14:46

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση με drones - Άμεση βοήθεια ζήτησε ο Ζελένσκι [vid]

22.07.2024 | 11:49

Πώς οι δυτικοί “γίγαντες” της τεχνολογίας εμπλέκονται στο πόλεμο του Ισραήλ

22.07.2024 | 11:41

Ίσραελ Κατζ: Ο Ερντογάν υποστηρίζει την τρομοκρατία βοηθώντας τη Χαμάς - Η απάντηση της Τουρκίας

22.07.2024 | 11:37

Η επέλαση της Τουρκίας στο Σαχέλ θα πυροδοτήσει τη συνεργασία με τις ΗΠΑ στην Αφρική;

MUST READ

Ελλάδα

Κρήτη: Έτσι ξεκίνησε ο άγριος καβγάς θαμώνων με τον Ελληνοκαναδό, για... ένα τσιγάρο [vid]

Κάμερα ασφαλείας από το μαγαζί κατέγραψε όλα όσα έγιναν και οδήγησαν στη συμπλοκή

22.07.2024 | 20:48

Ελλάδα

Βίντεο από τα επεισόδια μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού–«Τους την έπεσαν» με κράνη και κοντάρια [vid]

4 από τους οπαδούς που συνελήφθησαν για τα επεισόδια, είχαν ενεργό ρόλο σε πανίσχυρη συμμορία της Greek Mafia

22.07.2024 | 20:10

Ελλάδα

Δράμα: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο Φαλακρό – Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς

Πολύ δύσκολες οι συνθήκες στην περιοχή

22.07.2024 | 19:39

Ελλάδα

Νέος φωτισμός για Βουλή και Αγνωστο Στρατιώτη - Πώς θα αλλάζει ανάλογα την ώρα και την εποχή

Το έργο, προϋπολογισμού 1.900.000 ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» για το έτος 2022, ολοκληρώθηκε στις 7 Ιουλίου 2024.

22.07.2024 | 19:09

Ελλάδα

Τροχαίο στην Πατησίων: Μεθυσμένος ο οδηγός που παρέσυρε και εγκατέλειψε γυναίκα παραολυμπιονίκη

Η γυναίκα είναι Παραολυμπιονίκης και ως αποτέλεσμα της παράσυρσης έσπασε το πόδι της

22.07.2024 | 18:38

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολιτική

Μητσοτάκης για Κυπριακό: Είναι το τελευταίο κατεχόμενο και διαιρεμένο ευρωπαϊκό έδαφος

18.07.2024 | 15:57

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα την υπεράσπιση και διασφάλιση της δημοκρατίας

Πολιτική

Novartis: Ώριμο το αίτημα να πέσουν οι κουκούλες των μαρτύρων

17.07.2024 | 06:40

Η αποκάλυψη για τα Є 56 εκατ., που μοιράστηκαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες περιπλέκουν τα πράγματα.

Πολιτική

Κομισιόν: Ζυμώσεις για τα χαρτοφυλάκια - Οι πιέσεις της Ελλάδας

20.07.2024 | 06:59

Τρία χαρτοφυλάκια διεκδικεί η ελληνική πλευρά.

Πολιτική

Σκληρή απάντηση Δένδια στην Τουρκία: Λυπούμαστε που παραλείψαμε να ευχαριστήσουμε τις δυνάμεις εισβολής

17.07.2024 | 12:48

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε τον Έλληνα υπουργό πως υπονομεύει τις κοινές θέσεις που εκφράζουν το τελευταίο διάστημα οι Μητσοτάκης και Ερντογάν

Πολιτική

Αποχώρησε ο Δραγασάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ - «Καρφιά» για Κασσελάκη [pic]

18.07.2024 | 12:44

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο facebook ο Γιάννης Δραγασάκης

Πολιτική

Συρεγγέλα: «Η μοναδική ειλικρινής συγνώμη είναι η διαγραφή του κύριου Πολάκη» [vid]

16.07.2024 | 15:17

«Δεν θα φοβηθώ κανέναν θρασύδειλο τραμπούκο πολιτικό»

Πώς θα δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα γιατροί και οδοντίατροι του ΕΣΥ

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ

Πώς θα δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα γιατροί και οδοντίατροι του ΕΣΥ

Καιρός: Αλλάζει από σήμερα Τρίτη - Έρχονται θερμικές καταιγίδες μετά τα 40άρια [vid]

Πέφτει η θερμοκρασία, ποιες περιοχές θέλουν προσοχή

Καιρός: Αλλάζει από σήμερα Τρίτη [23/7]- Έρχονται θερμικές καταιγίδες μετά τα 40άρια [vid]

Μονή Εσφιγμένου Άγιο Όρος: Σε ετοιμότητα οι μοναχοί για πιθανή "έφοδο" της ΕΛΑΣ με στόχο να γίνουν εξώσεις

Από την ΕΛ.ΑΣ. δεν γίνεται καμία αναφορά σε προπαρασκευαστικές ενέργειες για έφοδο στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου στην Αθωνική Πολιτεία

Μονή Εσφιγμένου Άγιο Όρος: Σε ετοιμότητα οι μοναχοί για πιθανή “έφοδο” της ΕΛΑΣ με στόχο να γίνουν εξώσεις

Κρήτη: Έτσι ξεκίνησε ο άγριος καβγάς θαμώνων με τον Ελληνοκαναδό, για... ένα τσιγάρο [vid]

Κάμερα ασφαλείας από το μαγαζί κατέγραψε όλα όσα έγιναν και οδήγησαν στη συμπλοκή

Κρήτη: Έτσι ξεκίνησε ο άγριος καβγάς θαμώνων με τον Ελληνοκαναδό, για… ένα τσιγάρο [vid]

Μαρινάκης για δηλώσεις Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης εκφράζει τη διαχρονική εθνική θέση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ρωτήθηκε για τις δηλώσεις Ερντογάν.

Μαρινάκης για δηλώσεις Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης εκφράζει τη διαχρονική εθνική θέση

Η Ούρσουλα και το φιλοευρωπαϊκό μπλοκ στην Ελλάδα

Αυτό που πέτυχε η Φον ντερ Λάιεν με την έξυπνη τακτική της ήταν να ενώσει τις πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν σε γενικές γραμμές για τις ευρωπαϊκές αξίες, το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το πως θέλουν να προχωρήσει στο μέλλον η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ούρσουλα και το φιλοευρωπαϊκό μπλοκ στην Ελλάδα

Στα "σκαριά" νέος φορέας της Κεντροαριστεράς

Ένα "μαζικό λαϊκό" κόμμα - αντικαταστάτη του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Στα “σκαριά” νέος φορέας της Κεντροαριστεράς

Ελληνοτουρκικά: Σύννεφα πάνω από τα "ήρεμα νερά"

Η τουρκική πλευρά ανεβάζει τους τόνους με εφαλτήριο το Κυπριακό, επιμένοντας σε «λύσεις» που αντίκεινται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ και επιχειρώντας προσωπικές επιθέσεις κατά υπουργών.

Ελληνοτουρκικά: Σύννεφα πάνω από τα “ήρεμα νερά”