Πολιτική

ΑΔΕΔΥ κατά Ευκλείδη Τσακαλώτου για την παρουσία του στην πορεία της Τρίτης

ΑΔΕΔΥ κατά Ευκλείδη Τσακαλώτου για την παρουσία του στην πορεία της Τρίτης
Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ επιτίθεται στοιν πρώην υπουργό που είχε το θράσος να παρευρεθεί στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Με τη φράση “απύθμενο θράσος” κατηγορεί τον Ευκλείδη Τσακαλώτο η ΑΔΕΔΥ με αφορμή την παρουσία του στο συλλαλητήριο της Τρίτης κατά των εργασιακών διατάξεων που περιλαμβάνονται στον αναπτυξιακό νόμο. Και μπορεί η απεργία να είναι δικαίωμα και μάλιστα νομοθετημένο για όλους τους πολίτες ωστόσο η παρουσία του πρώην υπουργού Οικονομικών φαίνεται πως δυσαρέστησε την ΑΔΕΔΥ.

Η παρουσία του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος εμφανίστηκε με μια κόκκινη τσάντα στον ώμο εξέπληξε αρκετούς που τον είδαν στην πορεία διαμαρτυρίας κατά τις εργασιακές διατάξεις που περιλαμβάνονται στον αναπτυξιακό νόμο. Μόνο που κατά την ΑΔΕΔΥ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν θα έπρεπε να πάει στην πορεία εξαιτίας της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών και της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Όλη η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

«Όπως διαπιστώσαμε από φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στον τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -γιατί στη συγκέντρωση και στην πορεία δεν τον αντιληφθήκαμε- στη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. παραβρέθηκε ο τ. Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Το θράσος του κ. Τσακαλώτου είναι απύθμενο.

Ως Υπουργός Οικονομικών, επί 4 χρόνια, αρνούνταν κατηγορηματικά να συναντήσει την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., παρά τα επανειλημμένα αιτήματά μας. Η μόνη συνάντηση που έγινε μαζί του ήταν τον Ιούλιο του 2018, ύστερα από συγκέντρωση και επεισόδια που έγιναν στην είσοδο του Υπουργείου του με τη ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ και τραυματισμούς εργαζομένων. Σε εκείνη τη συγκέντρωση κατασχέθηκε η ντουντούκα της ΠΟΕΔΗΝ, ως φονικό εργαλείο, και συνδικαλιστικά στελέχη σύρθηκαν και σύρονται στην κρατική ασφάλεια κατηγορούμενα με τον μισό ποινικό κώδικα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments