Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Εκδόθηκαν κανόνες συμπεριφοράς για τους τουρίστες

Σαουδική Αραβία: Εκδόθηκαν κανόνες συμπεριφοράς για τους τουρίστες
Σαουδική Αραβία: Οι Αρχές έβγαλαν στη δημοσιότητα έναν κώδικα ο οποίος θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν από τους τουρίστες, οι οποίοι θα βρίσκονται αντιμέτωποι με 19 αδικήματα, εφόσον τον παραβούν.

Σαουδική Αραβία: Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την έκδοση κώδικα αξιοπρεπούς συμπεριφοράς, τον οποίον θα πρέπει να αποστηθίσουν οι τουρίστες από εδώ και στο εξής, ώστε να μην έρθουν αντιμέτωποι μέχρι και με 19 αδικήματα αλλά και “βαριά” πρόστιμα, σε περίπτωση που τους παραβούν. Πλέον, από εδώ και στο εξής, το “ανάρμοστο” ντύσιμο, τα φιλιά μεταξύ ζευγαριών σε δημόσιους χώρους, αποτελούν… casus belli για τις τουριστικές αρχές.

Ο εν λόγω κώδικας θα… ενσωματωθεί στα βήματα που πρέπει να γίνουν από τον κάθε άνθρωπο που θα θελήσει να βγάλει βίζα για να επισκεφθεί τη χώρα. Μέχρι σήμερα πάντως, λόγω του ισλαμικού νόμου, οι περισσότεροι επισκέπτες της χώρας ήταν προσκυνητές, όπως φυσικά και επιχειρηματίες.

Πρόστιμα μέχρι 1,600 δολάρια

Ο κώδικας δημόσιας συμπεριφοράς περιλαμβάνει μία σειρά από κινήσεις οι οποίες θεωρούνται ανάρμοστες και από εδώ και στο εξής θα διώκονται, όσον αφορά τους τουρίστες. Για παράδειγμα, η λήψη βίντεο και φωτογραφιών με πρωταγωνιστές ανθρώπους δίχως την έγκρισή τους, η μουσική κατά τη διάρκεια των προσευχών ή η ρίψη απορριμάτων στον δρόμο, θα επιφέρουν ποινές. Οι ποινές θα ξεκινούν στα 13 δολάρια και θα φτάνουν έως τα 1,600 δολάρια. Παράλληλα, εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ, ενώ δεν έχει διαλευκανθεί εάν τα ανύπαντρα ζευγάρια τουριστών θα μπορούν να μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο σε ξενοδοχεία.

Η Σαουδική Αραβία προσπαθεί συνεχώς να κάνει “ανοίγματα” προς τη Δύση, με το πρώτο βήμα να είναι η μειωμένη εποπτεία στην έκδοση βίας. Συν τοις άλλοις, μέσω των παρεμβάσεων του διαδόχου του θρόνου, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, οι γυναίκες δεν χρειάζεται να καλύπτουν τα κεφάλια τους ή να φορούν μπούρκες, αρκεί να “ντύνονται ευπρεπώς”, όπως τονίστηκε από τον ίδιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments