Video

Ιωάννινα: Επεισόδια στον καταυλισμό του Κατσικά- Δακρυγόνα και πετροπόλεμος μεταξύ μεταναστών και αστυνομικών

Ιωάννινα: Επεισόδια στον καταυλισμό του Κατσικά- Δακρυγόνα και πετροπόλεμος μεταξύ μεταναστών και αστυνομικών
Ιωάννινα: Ομάδα προσφύγων έκλεισε την είσοδο του Κέντρου Φιλοξενίας, ζητώντας να μη μεταφερθούν άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό.

Ιωάννινα: Αναβρασμός υπήρξε από νωρίς το πρωί στο Κέντρο Φιλοξενίας στον Κατσικά όταν οι πρόσφυγες και μετανάστες πληροφορήθηκαν πως θα εγκατασταθούν εκεί επιπλέον 80 άνθρωποι που μεταφέρθηκαν από την Μόρια στον Πειραιά. Ομάδα προσφύγων έκλεισε την είσοδο του Κέντρου Φιλοξενίας, ζητώντας να μη μεταφερθούν άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό. Ωστόσο, μετά από επέμβαση της Αστυνομίας, ο αποκλεισμός έληξε.

Όμως, το μεσημέρι η κατάσταση επιδεινώθηκε και σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια όταν έφτασαν στο κέντρο  τα τρία λεωφορεία που μετέφεραν τους 82 πρόσφυγες. Οι διαμένοντες στον οικισμό πρόσφυγες κινήθηκαν εκ νέου προς την είσοδο του καταυλισμού. Η αστυνομία προσπάθησε να τους απωθήσει και οι πρόσφυγες άρχισαν να πετούν πέτρες προς τους αστυνομικούς και εκείνοι έκαναν χρήση δακρυγόνων για να τους σταματήσουν.

Συνθήματα κατά των αστυνομικών

Αρκετοί από τους πρόσφυγες φώναζαν συνθήματα κατά της ΕΛ.ΑΣ, όπως «f@ck the police» και κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο. Λίγη ώρα αργότερα,  ξεκίνησε η εγκατάσταση των νέων προσφύγων που κατά τη διάρκεια των επεισοδίων παρέμεναν στα λεωφορεία. Δημιουργήθηκε εκ νέου ένταση με τις τέσσερις προσαγωγές προσφύγων, με μια γυναίκα να πέφτει πάνω σε όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας και να ξαπλώνει στη συνέχεια μπροστά του, προσπαθώντας να το σταματήσει. 

Σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr , στο κέντρο του Κατσικά μένουν 960 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ γύρω στις 15:00, την ώρα αφίξεων, ο καταυλισμός αυξήθηκε κατά 82 επιπλέον άτομα. 

Υπενθυμίζεται ότι στον Κατσικά διαμένουν πάνω από 1000 πρόσφυγες με την κατάσταση να αρχίζει  πλέον να γίνεται ασφυκτική. Σημειώνεται ότι στις αρχές Σεπτέμβρη  επιπλέον 206 άτομα από την Μόρια έφτασαν και εγκαταστάθηκαν  στο  camp του Κατσικά  ενώ 36   μεταφέρθηκαν   στο πρώην στρατόπεδο Πετροπουλάκη στη Φιλιππιάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments