Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: “Ο Ομπάμα έβγαλε τον Μπάιντεν από τα σκουπίδια”

Ντόναλντ Τραμπ: “Ο Ομπάμα έβγαλε τον Μπάιντεν από τα σκουπίδια”
Ντόναλντ Τραμπ: Ο Αμερικανός πρόεδρος καταφέρθηκε κατά του Τζο Μπάιντεν και του γιου του, Χάντερ, τονίζοντας πως «λεηλατούν» ξένες χώρες.

Ντόναλντ Τραμπ: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατακεραύνωσε σήμερα τον πολιτικό αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν, κατηγορώντας εκείνον και τον γιο του Χάντερ Μπάιντεν ότι «λεηλατούν» ξένες χώρες, ενώ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση εναντίον του πρώην αντιπροέδρου της χώρας.

«Έχω παρακολουθήσει τον Μπάιντεν τα τελευταία χρόνια και ο Μπάιντεν δεν είναι κι ο εξυπνότερος άνθρωπος. Τον έβγαλε από τη σωρό των σκουπιδιών ο Ομπάμα» υποστήριξε ο Ρεπουμπλικάνος, αναφερόμενος στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Ο μεγιστάνας είπε, επίσης, πως δεν πιστεύει ότι ο Μπάιντεν θα επικρατήσει στην κούρσα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

«Ειλικρινά, εάν κέρδιζε, θα χαιρόμουν πολύ. Νομίζω ότι θα ήταν εύκολος αντίπαλος» σημείωσε ο Τραμπ. Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι θα κέρδιζε τη δοκιμασία για την παραπομπή του στη Γερουσία και θα παρέμενε στην εξουσία.

«Θα το πάμε στη Γερουσία και θα κερδίσουμε. Οι Ρεπουμπλικανοί είναι πολύ ενωμένοι» υπογράμμισε ο δισεκατομμυριούχος, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι εκείνος και οι Ρεπουμπλικάνοι θα κερδίσουν τις εκλογές τον επόμενο χρόνο. Η νίκη του θα είναι «μεγάλη», διαβεβαίωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Κάνοντας δηλώσεις σε δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε επανειλημμένως: «Δεν νοιάζομαι για την πολιτική. Νοιάζομαι για τη διαφθορά». Πάντως, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους δεν δεσμεύτηκε ότι θα συνεργαστεί με μια έρευνα με το αίτημα της καθαίρεσής του απαντώντας στο σχετικό ερώτημα: «Δεν γνωρίζω, αυτό θα εξαρτηθεί από τους δικηγόρους».

ΗΠΑ: Ο υπουργός Ενέργειας Ρικ Πέρι αναμένεται να παραιτηθεί τον Νοέμβριο

Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Ρικ Πέρι αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτησή του τον Νοέμβριο, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Politico χθες Πέμπτη, επικαλούμενος τρεις πηγές ενήμερες για τα σχέδιά του. Εκπρόσωπος του υπουργείου Ενέργειας διαβεβαίωσε ωστόσο πως ο Πέρι παραμένει «υπερήφανο μέλος» της κυβέρνησης του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Πάντως, στην ανακοίνωσή της η Σέιλιν Χέινς απέφυγε να διαψεύσει ρητώς το δημοσίευμα. Μολονότι τα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται «εδώ και μήνες» στις «φήμες περί αποχώρησης» του Πέρι, «παραμένει υπουργός Ενέργειας και υπερήφανο μέλος της κυβέρνησης Τραμπ», ανέφερε η εκπρόσωπος. «Κάποια μέρα τα μέσα ενημέρωσης θα έχουν δίκιο. Η μέρα αυτή δεν είναι η σημερινή».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι επαφές του Πέρι με την κυβέρνηση της Ουκρανίας τον έχουν εμπλέξει στην έρευνα που διενεργεί η Βουλή των Αντιπροσώπων και ενδέχεται να οδηγήσει σε παραπομπή του προέδρου Τραμπ. Ωστόσο και οι τρεις πηγές τόνισαν πως η αναμενόμενη αποχώρησή του δεν συνδέεται με την υπόθεση Μπάιντεν. Ο Πέρι ήταν επικεφαλής της ολιγομελούς αμερικανικής αντιπροσωπείας που είχε παραστεί στην ορκωμοσία του Ζελένσκι τον Μάιο. Αντικατέστησε τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς. Ο υφυπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Νταν Μπρουγιέτ, ο οποίος πήρε μέρος σε διάφορες διεθνείς συνόδους ενεργειακών οργανισμών τους τελευταίους μήνες, αναμένεται από πολλούς ειδικούς ότι θα είναι ο αντικαταστάτης του Πέρι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments