Διεθνή

Εισβολή στη Συρία: Η Τουρκία ανακοίνωσε τον πρώτο νεκρό της

Εισβολή στη Συρία: Η Τουρκία ανακοίνωσε τον πρώτο νεκρό της
Εισβολής στη Συρία: Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο ενός στρατιωτικού στη βορειοανατολική Συρία.

Εισβολή στη Συρία: Η πρώτη απώλεια για την πλευρά της Τουρκίας σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της Πέμπτης, όταν στις μάχες του τουρκικού στρατού με την κουρδική πολιτοφυλακή στη Συρία, ένας στρατιωτικός σκοτώθηκε, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας. “Ο στρατιωτικός έπεσε μάρτυρας την Πέμπτη 10η Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια μάχης εναντίον των τρομοκρατών της οργάνωσης Μονάδες Πολιτοφυλακής του Λαού στη ζώνη της επιχείρησης “Πηγή Ειρήνης”, ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε δελτίο Τύπου.

227 νεκροί Κούρδοι – 60.000 αναζητούν καταφύγιο

Σε 277 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των μαχητών της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG που έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία. «Δεκαεννέα τρομοκράτες του PKK/PYD-YPG έχουν σκοτωθεί σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον ενός καταφυγίου στη Ρας αλ Αΐν στο πλαίσιο της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης«. Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των τρομοκρατών που έχουν εξουδετερωθεί από την έναρξη της επιχείρησης είναι 174» επεσήμανε το τούρκικο υπουργείο με ανάρτηση στο Twitter.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως οι νεκροί ξεπέρασαν τους 27, εκ των οποίων έξι Τούρκοι. Σε αυτούς τους αριθμούς θα πρέπει να προστεθούν και δύο νεκροί στις συνοριακές τουρκικές πόλεις Ακτσάκαλε και Σειλάνπιναρ, όπου εξερράγησαν δύο ρουκέτες που εκτόξευσε η κουρδική πολιτοφυλακή. Πάντως, όλες οι πλευρές συμφωνούν πως κατά την πρώτη ημέρα των εχθροπραξιών ήδη έχουν εκτοπιστεί τουλάχιστον 60.000 άμαχοι που σπεύδουν να βρουν ασφαλές καταφύγιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments