Διεθνή

ΗΠΑ: Βαριές κατηγορίες στην Τουρκία για εγκλήματα πολέμου και τζιχαντιστές

ΗΠΑ: Βαριές κατηγορίες στην Τουρκία για εγκλήματα πολέμου και τζιχαντιστές
ΗΠΑ: Στην δήλωση πως η Τουρκία φαίνεται να έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου στη Συρία προχώρησε ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ.

ΗΠΑ: Συνέχεια στα όσα έλαβαν χώρα στη Συρία δίνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής επιρρίπτοντας ευθύνες στην Τουρκία. Η δήλωση του Υπουργού Άμυνας, Μαρκ Έσπερ έρχεται ως αποτέλεσμα των ενεργειών της Τουρκίας στην περιοχή που είχαν ως συνέπεια τον μαζικό εκτοπισμό πληθυσμού.

«Έχω δει τις αναφορές, προσπαθούμε να τις παρακολουθήσουμε. Είναι φρικτές και αν είναι ακριβείς – και υποθέτω πως είναι ακριβείς – θα αποτελούν εγκλήματα πολέμου» ανέφερε ο Μαρκ Έσπερ.  «Όσοι ευθύνονται θα πρέπει να καταστούν υπόλογοι, σε πολλές περιπτώσεις αυτή θα είναι η κυβέρνηση της Τουρκίας. Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε αυτά τα πράγματα να συμβαίνουν» είχε αναφέρει ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ σε πρόσφατες δηλώσεις ενισχύοντας την θέση της χώρας του πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρει την πλήρη ευθύνη της τουρκικής εισβολής στη Συρία.

Αποκλειστική ευθύνη της Τουρκίας η εισβολή στη Συρία

Είχε επίσης επικρίνει έντονα την «απαράδεκτη» τουρκική επίθεση στη Συρία εκτιμώντας πως είχε ως αποτέλεσμα την «απελευθέρωση πολυάριθμων επικίνδυνων κρατουμένων» μελών του Ισλαμικού Κράτους. Όλα τα παραπάνω συνηγορούν από πλευράς ΗΠΑ πως η Τουρκία θα πρέπει να λογοδοτήσει για εγκλήματα πολέμου. Ο ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη Συρία, Τζέιμς Τζέφρι δήλωσε σήμερα πως «δεκάδες» τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από την έναρξη της εισβολής του τουρκικού στρατού στη βορειοανατολική Συρία. «Θα έλεγα δεκάδες αυτή τη στιγμή», τόνισε κατά την ακρόασή του σε Επιτροπή του Κογκρέσου όταν ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Κρις Κουνς τον ρώτησε αν γνωρίζει πόσοι «σκληροπυρηνικοί» μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments