Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Συνάντηση στο Βατικανό με τον Πάπα Φραγκίσκο

Νίκος Δένδιας: Συνάντηση στο Βατικανό με τον Πάπα Φραγκίσκο
Νίκος Δένδιας: Την ευκαιρία να συναντήσει από κοντά τον Πάπα Φραγκίσκο είχε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας κατά την επίσκεψη του στο Βατικανό.

Νίκος Δένδιας: Μια ιδιαίτερη στιγμή μοιράστηκε ο Υπουργός Εξωτερικών μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ιταλία και το Βατικανό, ο Έλληνας πολιτικός είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τον Πάπα Φραγκίσκο.  Στη συνάντηση με τον Ποντίφικα, ο οποίος «αποτελεί παγκόσμια έμπνευση για τις ανθρώπινες αξίες», όπως σημειώνει σε ανάρτηση στο twitter το υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαιώθηκαν οι στενές σχέσεις Ελλάδος– Βατικανού.

Εκτός από την συνάντηση του με τον Πάπα Φραγκίσκο, Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε ακόμη με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό του Βατικανού, αρχιεπίσκοπο Edgar Peña Parra. Στο επίκεντρο των συζητήσεών τους βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις, θέματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, το μεταναστευτικό, καθώς και η κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με την ανάρτηση στη σελίδα του υπουργείου στο twitter.

Αργότερα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών θα εκφωνήσει ομιλία στο Κολλέγιο Αμύνης του ΝΑΤΟ στη Ρώμη με θέμα την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, τον ρόλο του ΝΑΤΟ και την αντιμετώπιση των προκλήσεων στη Νότια Ευρώπη. Ο Νίκος Δένδιας συνεχίζει τις επισκέψεις του ανά την Ευρώπη γνωρίζοντας έναν προς έναν τους ομολόγους του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments