Διεθνή

Έσεξ: Σοκάρουν τα στοιχεία για το “φορτηγό του θανάτου” – Χτυπούσαν τις πόρτες για να σωθούν

Έσεξ: Σοκάρουν τα στοιχεία για το “φορτηγό του θανάτου” – Χτυπούσαν τις πόρτες για να σωθούν
Έσεξ: «Όταν άνοιξαν τις πόρτες του κοντέινερ οι πρώτοι που βρέθηκαν στο σημείο είδαν ματωμένα αποτυπώματα παλάμης».

Έσεξ: Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες για τα όσα διαδραματίστηκαν μέσα στο “φορτηγό του θανάτου” στο Έσεξ, στο οποίο βρέθηκαν στοιβαγμένα τα πτώματα 39 Κινέζων. Όπως αναφέρει η Mirror, στην πόρτα του κοντέινερ βρέθηκαν αποτυπώματα από ματωμένες παλάμες, κάτι που μαρτυρά πως οι 39 καλούσαν απεγνωσμένα σε βοήθεια, ενώ το οξυγόνο τους τελείωνε.

«Όταν άνοιξαν τις πόρτες του κοντέινερ οι πρώτοι που βρέθηκαν στο σημείο είδαν ματωμένα αποτυπώματα παλάμης καθώς μάλλον θα προσπαθούσαν απεγνωσμένα να καλέσουν σε βοήθεια», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι πηγές στη Mirror προσθέτοντας ότι η εικόνα περιελάμβανε δεκάδες πτώματα στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο.

Οι βελγικές αρχές απέκτησαν πρόσβαση σε υλικό από κάμερες ασφαλείας στο λιμάνι του Ζεεμπρούγκε βάσει του οποίου αναζητούν πλέον τον άνδρα που μετέφερε το κοντέινερ στο βελγικό λιμάνι. Το κοντέινερ έφτασε στο λιμάνι στις 14:49 της Τρίτης και στη συνέχεια φορτώθηκε σε πλοίο που το μετέφερε στο λιμάνι του Έσεξ στη 1 τα ξημερώματα της Τετάρτης όπου και το παρέλαβε ο Μόρις «Μο» Ρόμπινσον, ο οποίος παραμένει κρατούμενος.

Τέσσερις συλλήψεις

Για την υπόθεση έχουν γίνει μέχρι στιγμής τέσσερις συλλήψεις. Την Παρασκευή συνελήφθη ως ύποπτος στο αεροδρόμιο του Στάντστεντ, ένας 48χρονος από τη Βόρεια Ιρλανδία, με την υποψία της συνωμοσίας για εμπορία ανθρώπων και ανθρωποκτονία. Η αστυνομία συνέλαβε επίσης, ένα ζευγάρι ως ύποπτους για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση. Πρόκειται για έναν 38χρονο άνδρα και μία συνομήλικη γυναίκα από το Τσέσαϊρ, που θεωρείται ότι ήταν οι τελευταίοι γνωστοί ιδιοκτήτες του «φορτηγού του θανάτου».  Υπό κράτηση είναι από την πρώτη στιγμή και ο οδηγός του φορτηγού, Μο Ρόμπινσον, με την αστυνομία, ωστόσο, να διερευνεί το ενδεχόμενο ο 25χρονος να μην εμπλέκεται στην υπόθεση.

Και Βιετναμέζοι ανάμεσα στους νεκρούς

Μία οικογένεια από το Βιετνάμ εκφράζει φόβους πως ανάμεσα στα 39 θύματα στο Έσεξ, βρίσκεται και η κόρη τους. Ωστόσο, η αναπληρωτής επικεφαλής της αστυνομίας του Έσεξ, Πίπα Μιλς, σε σημερινές δηλώσεις της, αρνήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο να υπάρχουν Βιετναμέζοι ανάμεσα στα θύματα. Η Μιλς πρόσθεσε ότι η αστυνομία δεν θα δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εθνικότητες των θυμάτων μέχρι να ολοκληρωθεί η επίσημη αναγνώρισή τους. Παρόλα αυτά, βρετανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για έξι Βιετναμέζους ανάμεσα στους νεκρούς.

«Μαμά σ’ αγαπώ και τον μπαμπά πολύ. Πεθαίνω επειδή δεν μπορώ να αναπνεύσω… Λυπάμαι μαμά, ο δρόμος μου για το εξωτερικό δεν πέτυχε» έγραφε η 26χρονη Φαμ Τι Τρα Μάι στο μήνυμά της. Ο αδερφός της 19χρονης αποκάλυψε ότι η νεαρή γυναίκα τον κάλεσε νωρίς την Τρίτη λέγοντάς του ότι μπαίνει σε φορτηγό και πως κλείνει το κινητό της για να απενεργοποιηθούν αυτόματα τα συστήματα εντοπισμού. Έκτοτε η 19χρονη αγνοείται, ωστόσο ο λαθρέμπορος επέστρεψε χρήματα στην οικογένεια.

Σύμφωνα με τη μητέρα της κοπέλας, η κόρη της είχε ταξιδέψει στην Κίνα, και από εκεί θα έφευγε για το Ηνωμένο Βασίλειο για αναζήτηση καλύτερης ζωής. Η κοπέλα έφτασε στη Γαλλία αλλά δεν κατάφερε να περάσει στη Βρετανία στις αρχές Οκτωβρίου. Η αστυνομία την σταμάτησε και την έστειλε πίσω στη Γαλλία. Οι συγγενείς της λένε ότι έκανε και δεύτερη προσπάθεια λίγο πριν χαθούν για πάντα τα ίχνη της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments