Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής

Υπόθεση Novartis: Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής
Υπόθεση Novartis: Για σήμερα είχε προγραμματιστεί η εξέταση του Κωνσταντίνου Φρουζή.

Υπόθεση Novartis: Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου, καθώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος, οι οποίοι προσήλθαν στην συνεδρίαση, παρόλο που η επιτροπή είχε ψηφίσει την εξαίρεσή τους, όταν ο πρόεδρος της επιτροπής Γιάννης Μπούγας τους ζήτησε να αποχωρήσουν, εκείνοι αρνήθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα είχε προγραμματιστεί η εξέταση του Κωνσταντίνου Φρουζή, ενώπιον της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.

«Ο κ. Φρουζής έχει έρθει και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να εξεταστεί», δήλωσε ο Θανάσης Πλεύρης, βγαίνοντας από την αίθουσα.

«Η κατάθεση του κ. Φρουζή αναβάλλεται με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα στην επιτροπή βρίσκονται άτομα που απαγορεύεται να βρίσκονται, γιατί διαφορετικά είναι μη νόμιμη η σύνθεση της επιτροπής και όποια κίνηση κάνουμε θα δημιουργήσει ακυρότητα», είπε επίσης ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε ότι οι κ.κ Τζανακόπουλος και Πολάκης αρνούνται να φύγουν.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ιωάννης Μπούγας, είπε ότι η επιτροπή δεν μπορεί να προχωρήσει με μη νόμιμη σύνθεση και πρόσθεσε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκλήθησαν επανειλημμένα να αποχωρήσουν και απάντησαν αρνητικά. Τελευταίοι από την αίθουσα και αφού είχαν αποχωρήσει όλα τα άλλα μέλη της επιτροπής, βγήκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την αίθουσα.

Μάλιστα, έξω από την αίθουσα 150, που συνεδρίαζε η επιτροπή, στον α’ όροφο του κτιρίου του κοινοβουλίου, βρισκόταν και η γραμματέας της Κοινοβουλετικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, καθώς και πλήθος δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments