Ελλάδα

Έρχεται στην Ελλάδα ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

Έρχεται στην Ελλάδα ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες
Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Φιλίππο Γκράντι, θα κάνει την τρίτη επίσημη επίσκεψη του στην Ελλάδα στις 27 και 28 Νοεμβρίου.

Το προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα όλο και φουντώνει και για αυτό το λόγο ο Φιλίππο Γκράντι  έρχεται στη χώρα μας. Θα επισκεφθεί τη Λέσβο και την Αθήνα και θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Filippo Grandi θα επισκεφθεί στις 27 Νοεμβρίου τη Λέσβο για να δει από κοντά τις συνθήκες διαβίωσης των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων και να συζητήσει για τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει η τοπική κοινωνία και οι αρχές τις Λέσβου.

Εκτός αυτού, θα συμμετάσχει σε συζήτηση κοινής συνεδρίασης δύο Επιτροπών της Βουλής, θα συναντηθεί με δημάρχους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα στέγασης ESTIA, με μέλη διπλωματικών αποστολών και άλλους οργανισμούς του ΟΗΕ, με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και άλλους φορείς που συμμετέχουν στις προσπάθειες για την παροχή ανθρωπιστικής υποστήριξης.

Ο Ύπατος Αρμοστής θα συνοδεύεται από τη Διευθύντρια του Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης της Ύπατης Αρμοστίας, κα Πασκάλ Μορόου. Μετά το τέλος της επίσκεψής του θα ενημερώσει τον Τύπο για τα συμπεράσματά του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments