Video

Γιατί τα αεροπλάνα δεν πετάνε πάνω από το σπίτι του Λιονέλ Μέσι

Γιατί τα αεροπλάνα δεν πετάνε πάνω από το σπίτι του Λιονέλ Μέσι
Τα αεροπλάνα δεν μπορούν να πετάξουν πάνω από το σπίτι του Λιονέλ Μέσι και ο λόγος είναι πραγματικά απίθανος.

Οι κακές γλώσσες θα μπορούσαν να πουν ότι τίποτα δεν περνάει πάνω ή μέσα από τον κόσμο που ζει ο Λιονέλ Μέσι. Κι όμως, ο λόγος της απαγόρευσης αεροπλάνων δεν αφορά στον Αργεντινό σταρ. Το οικολογικό σπίτι του Αργεντινού σούπερ σταρ βρίσκεται στη Gava, μια πόλη που απέχει περίπου 6 μίλια από το κεντρικό αεροδρόμιο El Prat της Βαρκελώνης εμποδίζει το αεροδρόμιο να επεκταθεί.

Η ιστορία αυτή ξεκίνησε πέρσι, όταν ο Χαβιέρ Σάντσεθ Πριέτο, πρόεδρος της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας Vueling, ρωτήθηκε γιατί δεν προχωρούν τα έργα της επιμήκυνσης των αεροδιαδρόμων του αεροδρομίου El Prat. Ο ίδιος αποκάλυψε πως αυτό δεν συμβαίνει, διότι αυτό θα σήμαινε πως τα αεροπλάνα θα έπρεπε να πλησιάσουν προς την περιοχή που ζει ο Μέσι, κάτι που ήταν αδύνατο και συνάμα παγκόσμια πρωτοτυπία.

Συγκεκριμένα, ο ήχος των αεροπλάνων φαίνεται πως διαταράσσει τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής -που περιλαμβάνει προστατευόμενα είδη- με αποτέλεσμα τα αεροπλάνα να κάνουν παράκαμψη από κοντινή παραθαλάσσια περιοχή. Η εν λόγω κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα να μείνει πλέον σχεδόν άχρηστος ένας από τους διαδρόμους του El Prat, με τη χρήση του να περιορίζεται μόνο σε απογειώσεις, καθώς λέγεται ότι οι προσγειώσεις αεροπλάνων προκαλούν σοβαρή αναστάτωση, τόσο στα προαναφερθέντα προστατευόμενα είδη, όσο και στους κατοίκους των περιοχών όπως η Gava Mar και η Viladecans.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments