Διεθνή

Αλβανία: Συγκλονιστικές στιγμές – Διασώστες τρέχουν να γλιτώσουν από ετοιμόρροπο κτίριο

Αλβανία: Συγκλονιστικές στιγμές – Διασώστες τρέχουν να γλιτώσουν από ετοιμόρροπο κτίριο
Αλβανία: Σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση μια ομάδα διασωστών άρχισε να τρέχει καθώς υπήρχε κίνδυνος να καταρρεύσει το κτίριο.

Αλβανία: Συγκλονιστικές εικόνες έρχονται από την γειτονική Αλβανία. Τα Ελληνικά ΕΜΑΚ μαζί με Αλβανούς διασώστες κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που βρίσκονται θαμμένοι στα συντρίμμια ενός κτιρίου στην πόλη Τουμάν, στην Αλβανία. Στο συγκεκριμένο σημείο, οι διασώστες επιχειρούσαν την στιγμή που σημειώθηκε νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης, 27.11.2019 και ο μεγάλος μετασεισμός μεγέθους 5,3 Ρίχτερ, κάτι που δυσκόλεψε την όλη επιχείρηση.

Την ώρα που o ALPHA μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση τις δραματικές στιγμές και η απεσταλμένη του σταθμού τόνισε πως από τον μετασεισμό που είχε γίνει έπεσε ένα κομμάτι του κτιρίου και οι διασώστες ξεκίνησαν να τρέχουν για να σωθούν. Την ώρα που η ρεπόρτερ μιλούσε έγινε ακριβώς το ίδιο πράγμα σε ζωντανή μετάδοση. Στο βάθος του πλάνου φαίνονται οι διασώστες που τρέχουν για να σωθούν. Λίγο αργότερα έριχναν φως με τους φακούς τους καθώς όπως φαίνεται κατάλαβα ότι το κτήριο είναι έτοιμο να πέσει.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Στους 31 ανέρχονται οι νεκροί από τον χθεσινό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Αλβανία, εκ των οποίων οι 11 στην κωμόπολη της Θουμάνα κοντά στο Δυρράχιο, η οποία δέχτηκε και τις μεγαλύτερες καταστροφές. Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί καθώς οι άνθρωποι που βρίσκονται κάτω από τα ερείπια υπολογίζονται σε πάνω από 20, μεταξύ αυτών τρεις πολυμελείς οικογένειες, και όσο οι ώρες περνούν οι πιθανότητες για επιζώντες λιγοστεύουν.

Σωστικά συνεργεία από 11 χώρες (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα) επιχειρούν σε 6 σημεία σε Δυρράχιο και Θουμάνα, ενώ το έργο τους δυσκολεύει η μετασεισμική ακολουθία -σημειώθηκαν πάνω από 350 μετασεισμικές δονήσεις, η ένταση των οποίων άγγιξε σήμερα και τα 3,9 Ρίχτερ-, καθώς εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των διασωστών στα ετοιμόρροπα χαλάσματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments