Ελλάδα

Δημήτρης Μανιάτης: Έντονες αντιδράσεις για την επίθεση από τον Απόστολο Δοξιάδη

Δημήτρης Μανιάτης: Έντονες αντιδράσεις για την επίθεση από τον Απόστολο Δοξιάδη
Δημήτρης Μανιάτης: Σάλο προκάλεσε η ανοιχτή επιστολή του Απόστολου Δοξιάδη με την οποία επιτίθεται στον Δημήτρη Μανιάτη, και απαιτεί την απόλυσή του από "Τα Νέα".

Δημήτρης Μανιάτης: Χαμός έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες στα social media, με αναρτήσεις στήριξης στον δημοσιογράφο της εφημερίδας “Τα Νέα“, Δημήτρη Μανιάτη. Ένα σχόλιο του δημοσιογράφου σε βάρος της Ειρήνης Αγαπηδάκη ήταν η αφορμή για τον Απόστολο Δοξιάδη με κείμενό του να εξαπολύσει επίθεση, ζητώντας μεταξύ άλλων την απόλυση του Δημήτρη Μανιάτη από “Τα Νέα“.

Πριν από μερικές μέρες, ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε πως η Ειρήνη Αγαπηδάκη τοποθετείται Εθνική Συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, ενώ δίπλα της τοποθετήθηκε και ο Απόστολος Δοξιάδης. Κατά τον τελευταίο, ο Δημήτρης Μανιάτης επιτέθηκε μέσω social media στην Ειρήνη Αγαπηδάκη. Χαρακτηρίζει τον δημοσιογράφο των Νέων «χυδαίο υποκείμενο» και «σταλινόμορφο δημοσιογραφίσκο», ενώ επί της ουσίας ζητά την απόλυσή του από την εφημερίδα.

«Δεν μου είναι όμως πλέον ανεκτό να δημοσιεύω τις απόψεις μου στην εφημερίδα που του δίνει επίσημο βήμα. Λυπάμαι, φίλες και φίλοι στα Νέα. Λυπάμαι για όσους διοικούν την εφημερίδα, που τους εκτιμώ και τους σέβομαι, αν δεν ανταποδίδω πλέον την τιμή που μου κάνατε καλώντας με να γράφω στις σελίδες σας. Αλλά διαλέγω προσεχτικά τις παρέες μου, και τα σπίτια που με καλούν. Θα ήταν ευχής έργον την ίδια επιλεκτικότητα να δείξει και η εφημερίδα, τιμώντας -αν μη τι άλλο- την ιστορία της».

Δείτε την ανάρτηση του Απόστολου Δοξιάδη:

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΤΑ ΝΕΑ"Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφώ (αραιά αλλά αποκλειστικά, από…

Gepostet von Apostolos Doxiadis am Mittwoch, 27. November 2019

Στο πλευρό του Δημήτρη Μανιάτη η Έλενα Ακρίτα και ο Άρης Ραβανός

Από τους πρώτους που αντέδρασαν στα όσα έγραψε ο Απόστολος Δοξιάδης και στήριξαν τον Δημήτρη Μανιάτη ήταν η Έλενα Ακρίτα, αρθρογράφος στα Νέα και η ίδια εδώ και πολλά χρόνια. Το έκανε μάλιστα στέλνοντας και εκείνη… ανοιχτή επιστολή στην εφημερίδα, όπως είχε κάνει και ο Απόστολος Δοξιάδης.

«Θεωρώ ανεπίτρεπτη την συμπεριφορά του Απόστολου Δοξιάδη. Το γεγονός πως ενίοτε αρθρογραφεί στα ΝΕΑ καθ’ ουδένα τρόπο τον νομιμοποιεί να παρεμβαίνει εμμέσως πλην σαφώς ζητώντας – για να μην πω απαιτώντας – την απόλυση του οιουδήποτε εργαζόμενου στην εφημερίδα», γράφει η Έλενα Ακρίτα και εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή της στον δημοσιογράφο. «O Δημήτρης Μανιάτης είναι ένας έντιμος και ακέραιος δημοσιογράφος, ένας αρθρογράφος με εξαιρετικό κείμενο, ένας άνθρωπος με γνώσεις, ουσία και περιεχόμενο. Τον τιμώ. Είμαι στο πλευρό του. Εννοείται».

Δείτε την ανάρτησή της Έλενας Ακρίτα:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ‘ΤΑ ΝΕΑ’ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΚύριοι, Εργάζομαι στον ΔΟΛ πάνω από 40 χρόνια. Ουδέποτε…

Gepostet von Elena Akrita am Mittwoch, 27. November 2019

Λίγο αργότερα και ο Άρης Ραβανός, επί χρόνια πολιτικός συντάκτης στα Νέα, με ανάρτησή του στο Facebook, στάθηκε στο πλευρό του Δημήτρη Μανιάτη. Χαρακτηρίζει «αδιανόητη και προσβλητική» την επίθεση που δέχτηκε ο Δημήτρης Μανιάτης. «Με το ψωμί -όχι παντεσπάνι- του καθενός δεν έχει δικαίωμα να παίζει κανείς. Έχω βιώσει παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν με εμπλοκή πολύ γνωστών πολιτικών. Δεν έχει σημασία ποιοι. Όμως έδωσα τόπο στην οργή γιατί δεν άξιζε και έριξα τους τόνους. Όλοι κρινόμαστε», έγραψε.

Δείτε την ανάρτησή του Άρη Ραβανού:

Αδιανόητη και προσβλητική η επίθεση που δέχεται ο συνάδελφος και φίλος Dimitris N. Maniatis. Περιττό να αναφέρω ότι έχει…

Gepostet von Άρης Ραβανός am Mittwoch, 27. November 2019

ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση στον Απόστολο Δοξιάδη και στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στο χορό των… αντιδράσεων μπήκε και ο ΣΥΡΙΖΑ, που με ανακοίνωσή του επιτίθεται τόσο στον Απόστολο Δοξιάδη όσο και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ο συνεργάτης του Πρωθυπουργού, κ. Δοξιάδης, σε τρεις μόλις μέρες δίπλα στον κ. Μητσοτάκη, μπήκε κατευθείαν στη λογική της κυβέρνησης για την ελευθεροτυπία. Η πολυδιαφημισμένη προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη ζητά δημοσίως την απόλυση του δημοσιογράφου Δ. Μανιάτη! Ούτε ο Όρμπαν δεν θα το τολμούσε σε τρεις μόλις μέρες θητεία σε κυβερνητικό αξίωμα. Ο φιλελευθερισμός του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνεται από την ανοχή του στο δημοσιογραφικό πλουραλισμό. Ανέχεται τους πάντες αρκεί να μην ασκούν κριτική στην κυβέρνησή του. Αλλιώς, ζητά απλώς την απόλυσή τους από το αφεντικό», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments