Ελλάδα

Ντοκουμέντο: Αυτή είναι η αγωγή των 3 εκατομμυρίων ευρώ της οικογένειας Αγγελίδη για το τροχαίο

Ντοκουμέντο: Αυτή είναι η αγωγή των 3 εκατομμυρίων ευρώ της οικογένειας Αγγελίδη για το τροχαίο
Ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης υποστηρίζει ότι μετά το τροχαίο έχει μείνει φυτό και δεν μπορεί να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του.

Το ποσό των 2.904.000 ευρώ ως αποζημίωση για το σοβαρό τροχαίο ατύχημα που του προκάλεσε αναπηρία σε ποσοστό 90%, αξιώνει ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης και η σύζυγός του Εβελίνα (Ευαγγελία) Βαρσάμη. Το αστικό μέρος της υπόθεσης εξετάστηκε την Πέμπτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου, ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η εκδίκαση των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών.

Στις 17 σελίδες της αγωγής περιγράφεται η δραματική τροπή που πήρε η ζωή του γνωστού από το χώρο της τηλεόρασης και των δημοσίων σχέσεων Κωνσταντίνου Αγγελίδη, μετά το τροχαίο ατύχημα που έπεσε θύμα πέρυσι, παραμονή Χριστουγέννων. «Σε γενικές γραμμές έχω γίνει “φυτό”. Αδυνατώ να σταθώ όρθιος χωρίς υποβοήθηση. Αδυνατώ να περπατήσω.

Αδυνατώ να κινήσω πλήρως το αριστερό μου χέρι. Έχω πλήρη αδυναμία επικοινωνίας εκτός από την ανταπόκρισή μου σε κάποια νέα νεύματα από οικεία πρόσωπα. Δεν μπορώ να μιλήσω. Δεν μπορώ να τραφώ… Απ΄ όλα τα παραπάνω συνεπάγεται ότι έχω καταστεί ανάπηρος, με πλήρη αδυναμία μετακίνησης, αυτοσυντήρησης και επικοινωνίας με το περιβάλλον. Σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής αναπηρίας του Ι.Κ.Α. (ΚΕΠΑ) διαγνώστηκα με ποσοστό αναπηρίας 90%».

Η αγωγή στρέφεται κατά του οδηγού του μοιραίου λεωφορείου με το οποίο συγκρούστηκε ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης με τη μηχανή του, κατά των Οδικών Συγκοινωνιών (πρώην ΕΘΕΛ ΑΕ), καθώς και της ασφαλιστικής εταιρείας που είχε ασφαλίσει το συγκεκριμένο λεωφορείο.

Αναλυτικά, ο άτυχος οδηγός της μηχανής ζητά αποζημίωση 1.000.000 λόγω της βαρύτατης αναπηρίας που του προκλήθηκε, 864.000 ευρώ για την κάλυψη δαπάνης απασχόλησης αποκλειστικής νοσοκόμας για συνολικά 26 έτη, 500.000 ευρώ λόγω ηθικής βλάβης, 432.000 ευρώ λόγω απώλειας εισοδημάτων από την εργασία του που θα λάμβανε μέχρι το 67 έτος της ηλικίας του αν δεν είχε σημειωθεί το τροχαίο ατύχημα, καθώς και 108.000 ευρώ ως δαπάνη διατροφής του 8χρονου σήμερα γιου του.

Πώς συνέβη το τροχαίο ατύχημα

Στην αγωγή περιγράφονται οι συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος, σύμφωνα με την πλευρά του Κωνσταντίνου Αγγελίδη. Ήταν τα ξημερώματα (6:30), της 24ης Δεκεμβρίου, ημέρα Κυριακή. Ο 43χρονος τότε παρουσιαστής επέστρεφε με τη μηχανή του στο σπίτι του στη Βάρη, από νυχτερινό κέντρο στη Γλυφάδα όπου εργαζόταν ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων. Κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Βούλα και ειδικότερα στη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα περιγράφονται στην αγωγή που κατέθεσε η πλευρά του Κωνσταντίνου Αγγελίδη, στο ύψος που η λεωφόρος Βουλιαγμένης διασταυρώνεται με την οδό Ζεφύρου, «ένα λεωφορείο ξαφνικά και χωρίς καμία ειδοποίηση, επιχείρησε αιφνιδιαστικά να διασχίσει σχεδόν κάθετα όλο το ρεύμα και όλες τις λωρίδες κυκλοφορίες της λεωφόρου Βουλιαγμένης, δηλαδή από τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας προς την αριστερή, με σκοπό να κινηθεί στην αριστερή λωρίδα…

Με την κίνησή του αυτή, λαμβανομένου υπόψιν του μήκους του λεωφορείου (είναι αρθρωτό λεωφορείο με δύο καμπίνες επιβατών το λεγόμενο “φυσαρμόνικα”), κατέλαβε όλο το πλάτος της οδού, στερώντας από εμένα οποιαδήποτε δυνατότητα διαφυγής… Αμέσως επιχείρησα να αποφύγω τη σύγκρουση, επιβραδύνοντας και στρίβοντας τη μοτοσικλέτα προς τα δεξιά, με σκοπό δηλαδή να περάσω από τα δεξιά του, αφού λόγω της διαγώνιας κίνησης του λεωφορείου αλλά και του μήκους του, ήταν αδύνατο από άλλο σημείο, δεδομένου ότι λόγω του μήκος του οχήματός του είχε καταλάβει σχεδόν το πλάτος του οδοστρώματος.

Δυστυχώς, για λίγα εκατοστά δεν τα κατάφερα και (όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν) προσέκρουσε το κράτος μου και ο κινητήρας της μοτοσικλέτας μου στο απώτατο δεξιό σημείο του αμαξώματος του λεωφορείου. Στη συνέχεια, η μηχανή ανετράπη και σύρθηκε στο οδόστρωμα, όπου εξαιτίας της τριβής, ανεφλέγη…

Υφίσταται αποκλειστική υπαιτιότητα του εναγόμενου οδηγού του προπορευόμενου λεωφορείου, ο οποίος κατά παράβαση του ΚΟΚ, όλως αιφνιδίως διενήργησε απότομο ελιγμό προς τα αριστερά, δίχως προηγουμένων να βεβαιωθεί ότι μπορεί να πράξει τούτο, χωρίς κίνδυνο των λοιπών χρησιμοποιούντων την άνω 6 λωρίδα κυκλοφορίας της και χωρίς να καταστήσει την πρόθεσή του εγκαίρως γνωστή δια της χρησιμοποποίησης του αριστερού δείκτη κατεύθυνσης, φράσσοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο την πορεία της μοτοσυκλέτας του ενάγοντος… ».

Μετά το τροχαίο ατύχημα ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης διεκομίσθη βαρύτατα τραυματισμένος στο νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας όπου εγχειρίστηκε και διασωληνώθηκε. Τον Απρίλιο του 2018 μεταφέρθηκε σε κέντρο αποκατάστασης όπου συνεχίζει να δίνει μια πολύ δύσκολη μάχη για αξιοπρεπή διαβίωση. «Όλα τα ανωτέρω δυσμενή προς την υγεία μου και τη σωματική μου ακεραιότητα, συνέβησαν σε πολύ νεαρή ηλικία, μόνο 43 ετών… Δεν θα μπορέσω ξανά να έχω κανονική επικοινωνία με το παιδί μου, δεν θα μπορέσω να έχω ουσιαστική επικοινωνία με την σύζυγό μου. Δεν θα μπορέσω να έχω ξανά επαγγελματική εξέλιξη».

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Αγγελίδη, κ.Άγης Τάτσης.

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος

«Εμπιστευόμαστε τη δικαιοσύνη. Καμία αγωγή και καμία αποζημίωση δεν μπορεί να καλύψει το ψυχικό πόνο και τα όσα έχει τραβήξει η σύζυγός του, Εβελίνα και ο 8χρονος σήμερα γιος τους. Πιστεύουμε ότι με την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης θα καλυφθεί ένα μέρος των δαπανών που θα απαιτηθούν για τη διασφάλιση ενός ελάχιστου επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης του Κωνσταντίνου Αγγελίδη» δηλώνει στο pagenews ο δικηγόρος της οικογένειας Αγγελίδη, κ.Άγης Τάτσης.

Διαβάστε παρακάτω όλη την αγωγή

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments