Αθλητισμός

Ρικ Πιτίνο: Μίλησε με τον Μανολόπουλο για την Εθνική

Ρικ Πιτίνο: Μίλησε με τον Μανολόπουλο για την Εθνική
Ρικ Πιτίνο: Ο Αμερικανός τεχνικός έχει ξεκινήσει επαφές για τη στελέχωση του τεχνικού τιμ στην Εθνική ομάδα.

Ρικ Πιτίνο: Πριν λίγο καιρό έγινε γνωστό ότι ο θρυλικός τεχνικός θα αναλάβει τις τύχες της Εθνικής Μπάσκετ. Ο Αμερικανός θα έχει δύσκολο έργο καθώς έχει μπροστά του το προολυμπιακό τουρνουά. Η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον Καναδά και την Κίνα. Δεν είναι μυστικό ότι ο όμιλος δεν είναι καθόλου εύκολος καθώς πρόκειται για δυο δυνατές ομάδες.

Ο Ρικ Πιτίνο έχει ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις για το στήσιμο της ομάδας. Μια από τις βασικές προτεραιότητες του Αμερικανού είναι να βρει τον άμεσο συνεργάτη του. Σύμφωνα με δημοσιέυματα ο Πιτίνο θέλει στο πλευρό του τον Σωτήρη Μανωλόπουλο. Μάλιστα, με βάση το ρεπορτάζ του Sportime οι δύο τους τα είπαν μετά τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ήφαιστο στο ΟΑΚΑ, για αρκετή ώρα. Και δεν εννοούμε φυσικά ότι τα είπαν… στο πόδι και βιαστικά. Όπως έγινε γνωστό ο Ρικ Πιτίνο και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος δείπνησαν μετά τον αγώνα και συζήτησαν περί της Εθνικής ομάδας.

Τα θετικά της επιλογής Μανωλόπουλου

Ο Αμερικανός προπονητής έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον κόουτς του Ηφαίστου. Τόσο για τις προπονητικές του ικανότητες, όσο και για το γεγονός ότι είναι… αμερικανοθρεμμένος καθώς έχει αγωνιστεί σε κολλέγιο (Boston University). Μέσα σε όλα αυτά μιλάει άπταιστα την μητρική γλώσα του Πιτίνο κάτι που διευκολύνει αφάνταστα το επίπεδο συνεννόησης. Κι αυτό ειναι πολύ σημαντικό.

Κι όπως φαίνεται ο Μανωλόπουλος θα είναι η πρώτη επιλογή του Πιτίνο ο οποίος σταδιακά δημιουργεί το επιτελείο του για το Προολυμπιακό τουρνουά. Απ’ εκεί και πέρα στο team θα βρίσκεται ο Θανάσης Σκουρτόπουλος παρά τα όσα ακούγονται. Έχει συμβόλαιο ως το 2021 με την Ομοσπονδία, θα οδηγήσει την ομάδα στα… παράθυρα του Ευρωμπάσκετ (πριν και μετά το Προολυμπιακό). Άρα είναι μάλλον λογικό να βρίσκεται στο επιτελείο.

Απομένει να δούμε τις επόμενες κινήσεις του Αμερικανού προπονητή. Άρχισαν οι πρώτες άλλωστε. Η συνάντηση με τον Μανωλόπουλο που τον θέλει για συνεργάτη είναι η μία. Η επιθυμία του να επιστρέψει ο Βασίλης Σπανούλης είναι η άλλη. Και ποιός ξέρει πόσα ακόμα έχει στο μυαλό του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments