Ελλάδα

Έλληνας ναυτικός: Έφτασε στην Ελλάδα ο 20χρονος που ήταν όμηρος πειρατών στο Τόγκο

Έλληνας ναυτικός: Έφτασε στην Ελλάδα ο 20χρονος που ήταν όμηρος πειρατών στο Τόγκο
«Είμαι καλά τώρα, φοβήθηκα πολύ. Μου φέρθηκαν καλά, γιατί γι' αυτούς ήμουν το χρήμα» είπε o Έλληνας ναυτικός.

Το βράδυ του Σαββάτου 14 Δεκεμβρίου 2019, λίγο μετά τις 8, έφτασε στην Ελλάδα ο 20χρονος ναυτικός που ήταν όμηρος για 40 μέρες από πειρατές στο Τογκό. Ο Έλληνας ναυτικός είχε πέσει θύμα απαγωγής μαζί με τρία ακόμα μέλη πληρώματος του ελληνόκτητου πετρελαιοφόρου στις 4 Νοεμβρίου.

Ο Έλληνας ναυτικός έφτασε στο αεροδρόμιο, συνοδευόμενος από τον αδερφό του. Τον υποδέχτηκαν οι γονείς του και η μικρή του αδερφή, κρατώντας λουλούδια. Δακρυσμένος αγκάλιασε τους γονείς του και η μητέρα του τον αγκάλιασε, κρατώντας την «γαλανόλευκη». «Είμαι καλά τώρα, φοβήθηκα πολύ. Μου φέρθηκαν καλά, γιατί γι’ αυτούς ήμουν το χρήμα» είπε στις πρώτες του δηλώσεις. Η οικογένεια αναχώρησε ήδη για το σπίτι τους στο Μεσολόγγι.

Όπως είχε αποκαλύψει το pagenews.gr, o 20χρονος έχει καταγωγή από το Μεσολόγγι και σπούδασε στην Σχολή Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και ενώ θήτευσε στο 1ο ΕΠΑΛ Μεσολογγίου. Στο πλοίο “Elka Aristotle” βρισκόταν με την ιδιότητα του δόκιμου μηχανικού.

 

Ο νεαρός ναυτικός, που αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα υγείας και είχε γίνει έκκληση από τους οικείους του για να αφεθεί ελεύθερος, είναι καλά στην υγεία του, όπως και οι υπόλοιποι δύο εκ των τριών απαχθέντων.

Δυστυχώς, σύμφωνα με ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας του πλοίου «Elka Aristotle», ο τέταρτος, ένας Φιλιππινέζος, είναι νεκρός. Όπως εξηγεί η European Products Carriers Ltd, τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, αλλά όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πέθανε από κάποια ασθένεια και όχι από τους πειρατές.

Η επίθεση στο τάνκερ εκδηλώθηκε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, 66 ναυτικά μίλια νότια του πετρελαϊκού τερματικού σταθμού ανοικτά της νήσου Μπόνι. Το δεξαμενόπλοιο με σημαία Χονγκ Κονγκ, το οποίο ανήκει στην εταιρεία Navios Maritime Acquisition, ήταν έμφορτο όταν δέχθηκε την επίθεση.

Αυτά είναι τα πρώτα λόγια του Έλληνα ναυτικού μετά την απελευθέρωση

Ο πατέρας του, κ. Θεόδωρος Γκιάτης, μιλώντας στο pagenews.gr εξήγησε ότι ενημερώθηκε από τους αρμόδιους της εταιρείας του πλοίου «Elka Aristotle» και του υπουργείου εξωτερικών ότι το παιδί του αφέθηκε ελεύθερο από τους πειρατές που το είχαν απαγάγει στις 4 Νοεμβρίου.

«Είμαστε όλοι ευτυχισμένοι, η αγωνία μας και ο πόνος μας σταμάτησαν όταν μας τηλεφώνησαν πως το παιδί αφέθηκε ελεύθερο. Δεν έχουμε ακόμη επικοινωνήσει μαζί του γιατί υπάρχουν ακόμη κάποια διαδικαστικά που πρέπει να γίνουν. Ενώ αναμένουμε να βγει και η visa που χρειάζεται πράγμα που ίσως καθυστερήσει λίγο. Περιμένουμε να έρθει και να τον σφίξουμε στην αγκαλιά μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Όλα τελείωσαν μπαμπά»

Ο πατέρας του 20χρονου ναυτικού επικοινώνησε αργότερα με τον γιο του και σήμερα στο ραδιόφωνο «Θέμα 104,6» αποκάλυψε ποια ήταν τα πρώτα λόγια του παιδιού του μετά την απελευθέρωσή του. «Όλα τελείωσαν μπαμπά, τώρα θα δούμε πότε θα φύγω από εδώ», είπε ο νεαρός, στην πρώτη τους επικοινωνία. Ο πατέρας του Δημήτρη μάλιστα δεν έκρυψε πως η οικογένεια ευχαριστεί τον Θεό για τη σωτηρία του παιδιού τους.

Ακόμη δεν είναι γνωστό πότε θα μπορέσει ο να γυρίσει στην Ελλάδα από το Τόγκο. Ο πατέρας του είπε πως δεν αποκλείεται ακόμη και σήμερα θα δοθεί το «πράσινο» φως για την επιστροφή του. Εκείνος βρίσκεται στο Μεσολόγγι, όπου μένει η οικογένεια και περιμένει να τον ενημερώσουν για το πότε θα γυρίσει στην Ελλάδα, ώστε να έρθει στην Αθήνα για να τον υποδεχτεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments