Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Νέα δοκιμή στη βάση του Σοχάι

Βόρεια Κορέα: Νέα δοκιμή στη βάση του Σοχάι
Βόρεια Κορέα: «Μια νέα κρίσιμη δοκιμή διεξήχθη με επιτυχία» στις 7 Δεκεμβρίου στο Σοχάι, δήλωσε εκπρόσωπος της Εθνικής Ακαδημίας Αμυντικών Επιστημών της Βόρειας Κορέας.

Βόρεια Κορέα: Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε μια νέα «κρίσιμη δοκιμή» στην εγκατάσταση εκτόξευσης δορυφόρων του Σοχάι, μετέδωσε σήμερα το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Αυτό σε μια στιγμή που οι διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον για το βορειοκορεατικό πυρηνικό πρόγραμμα βρίσκονται σε αδιέξοδο.

«Μια νέα κρίσιμη δοκιμή διεξήχθη με επιτυχία» στις 7 Δεκεμβρίου στο Σοχάι, δήλωσε εκπρόσωπος της Εθνικής Ακαδημίας Αμυντικών Επιστημών τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο. Οι «επιτυχίες στον ερευνητικό τομέα» θα «εφαρμοσθούν για να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η αξιόπιστη στρατηγική πυρηνική αποτροπή» της Βόρειας Κορέας, πρόσθεσε. Σημειώνεται, πως το πρακτορείο δεν διευκρίνισε τι ήταν αυτό που δοκιμάσθηκε.

Στις αρχές του μήνα, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν διακινδυνεύει να χάσει «τα πάντα» αν γίνει πάλι εχθρικός και επανέλαβε ότι η χώρα του θα πρέπει να αποπυρηνικοποιηθεί.

Βόρεια Κορέα: “Απερίσκεπτος και ύπουλος γέρος ο Τραμπ”

Υψηλόβαθμος Βορειοκορεάτης αξιωματούχος, ο πρώην διαπραγματευτής για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως η χώρα του δεν θα υποκύψει στις πιέσεις των Αμερικανών επειδή δεν έχει κάτι να χάσει και κατηγόρησε την κυβέρνηση Τραμπ ότι προσπαθεί να εξαγοράσει χρόνο πριν την εκπνοή της διορίας που είχε δώσει ο Κιμ στην Ουάσιγκτον για τη διάσωση των συνομιλιών για τα πυρηνικά, που εκπνέει στο τέλος του χρόνου.

Οι διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά βάλτωσαν μετά τη σύνοδο μεταξύ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν, τον περασμένο Φεβρουάριο, στο Βιετνάμ, όταν η αμερικανική πλευρά απέρριψε τις απαιτήσεις της Βόρειας Κορέας για άρση των περισσότερων κυρώσεων ως αντάλλαγμα για τη μερική υποχωρήσή της από το πρόγραμμα για τα πυρηνικά. Ο Κιμ έχει τονίσει πως η Βόρεια Κορέα θα αναζητήσει ένα «νέο τρόπο» αν οι ΗΠΑ διατηρήσουν τις κυρώσεις και την πίεση και έτσι έβαλε από την πλευρά του μια διορία ώστε να προσφέρουν κοινά αποδεκτούς όρους για μια συμφωνία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments