Διεθνή

Τούρκος αντιπρόεδρος: “Τα drones στη Βόρεια Κύπρο θα συμβάλλουν στην ειρήνη”

Τούρκος αντιπρόεδρος: “Τα drones στη Βόρεια Κύπρο θα συμβάλλουν στην ειρήνη”
Τούρκος αντιπρόεδρος: «Καλές πτήσεις» ευχήθηκε στο τουρκικό drone που έφτασε στα Κατεχόμενα ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, με ανάρτησή του στο Twitter.

Τούρκος αντιπρόεδρος: «Το πρώτο μη επανδρωμένο αεροσκάφος μας, που έφτασε στο αεροδρόμιο του Λευκονοίκου με αποστολή να πετάει στους ουρανούς της ανατολικής Μεσογείου, θα προστατεύσει τα συμφέροντα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) και της χώρας μας και θα συμβάλει στην ειρήνη. Να είναι καλοτάξιδο», ευχήθηκε ο Φουάτ Οκτάι.

Ο «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Όζερσαϊ ανακοίνωσε ότι το φορτίο που έφτασε αφορά το επίγειο σύστημα ελέγχου των drones, όχι τα ίδια τα τουρκικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη. Επίσης, αναφέρει ότι αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για drones που φέρουν οπλικά συστήματα. Δηλαδή, προτεραιότητα της τουρκικής πλευρά είναι η ανάπτυξη κατασκοπευτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, και όχι νέων εναέριων ολικών συστημάτων, στα Κατεχόμενα. Υπενθυμίζεται, πως η Τουρκία ζήτησε «επειγόντως» από την «κυβέρνηση» του Ερσίν Τατάρ τη χρήση του «αεροδρομίου» του Λευκόνοικου, το οποίο δεν χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια για πολιτικές ή στρατιωτικές πτήσεις. Ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα της γείτονας χώρας η Τουρκία θα δημιουργήσει βάση για κατασκοπευτικά, μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments