Διεθνή

Εμανουέλ Μακρόν σε συνδικάτα: Διακόψτε τις απεργίες στις γιορτές

Εμανουέλ Μακρόν σε συνδικάτα: Διακόψτε τις απεργίες στις γιορτές
Εμανουέλ Μακρόν σε συνδικάτα: Ωστόσο, στην τελευταία συνάντηση, η κυβέρνηση και τα συνδικάτα δεν τα βρήκαν και εξαιτίας αυτού συνεχίζονται οι απεργίες που έχουν παραλύσει τη Γαλλία

Εμανουέλ Μακρόν σε συνδικάτα: Έκκληση στα συνδικάτα απηύθυνε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν για διακοπή των απεργιών κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, ώστε να αποφευχθεί το χάος στα ΜΜΜ της χώρας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε από την Ακτή Ελεφαντοστού πως «Οι απεργιακές δράσεις είναι δικαιολογημένες και προστατεύονται από το Σύνταγμα, όπως πιστεύω ότι υπάρχουν στιγμές που είναι σωστό να κάνεις εκεχειρία, από σεβασμό για τις οικογένειες και την οικογενειακή ζωή».

Ωστόσο, στην τελευταία συνάντηση, η κυβέρνηση και τα συνδικάτα δεν τα βρήκαν και εξαιτίας αυτού συνεχίζονται οι απεργίες που έχουν παραλύσει τη Γαλλία εδώ και δύο εβδομάδες, καθώς οι συνδικαλιστές αντιδρούν στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού.

Η διακοπή των απεργιών δεν θα σημαίνει ότι τα συνδικάτα εγκατέλειψαν τα αιτήματά τους, δήλωσε ο Μακρόν, αλλά θα δείξει «την αίσθηση ευθύνης και τον σεβασμό που οφείλεται στον γαλλικό λαό και σε όσους θέλουν να επανενωθούν με τις οικογένειές τους αυτήν την περίοδο». Το Σάββατο εκτελέστηκαν τα μισά από τα δρομολόγια των τρένων, ενώ παρέμειναν κλειστές και οι μισές γραμμές του μετρό στο Παρίσι, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments