Διεθνή

Τουρκία: Εσπευσμένα στη Βουλή το αίτημα της Λιβύης για αποστολή στρατού

Τουρκία: Εσπευσμένα στη Βουλή το αίτημα της Λιβύης για αποστολή στρατού
Τουρκία: Αρχικά είχε ανακοινωθεί πως το τουρκικό κοινοβούλιο θα εξετάσει το αίτημα της Τρίπολης στις 7 Ιανουαρίου.

Τουρκία: Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΑΚΡ έχει ειδοποιήσει τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ότι το αίτημα της κυβέρνησης της Λιβύης αναμένεται να φτάσει στην τουρκική Βουλή τη Δευτέρα, 30 Δεκέμβρη, σύμφωνα με την τουρκική κρατική τηλεόραση.

“Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τη Λιβύη, το αίτημα της λιβυκής Βουλής αναμένεται να έρθει στην Εθνοσυνέλευση τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου και η κοινοβουλευτική ομάδα να συγκληθεί στις 2:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Ιανουαρίου. Επομένως θα πρέπει όλοι οι βουλευτές να προσαρμόσουν αναλόγως το πρόγραμμά τους και να έτοιμοι να παρουσιαστούν στην ημέρα και την ημερομηνία που θα οριστεί”, ανέφερε η σχετική ειδοποίηση.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί πως το τουρκικό κοινοβούλιο θα εξετάσει το αίτημα της Τρίπολης στις 7 Ιανουαρίου. Ωστόσο, τα στρατεύματα του Χαλίφα Χάφταρ βρίσκονται μια ανάσα από την Τρίπολη, οπότε η κλεψύδρα αδειάζει επικίνδυνα για τον Σάρατζ, την ώρα που φήμες θέλουν τον ηγέτη της κυβέρνησης της Τρίπολης να έχει εγκαταλείψει ήδη την πόλη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments