Ελλάδα

Πάτρα: Έκανε αναλήψεις με την κάρτα αποθανούσας – Ο λογαριασμός ξεπέρασε τις 50.000 ευρώ

Πάτρα: Έκανε αναλήψεις με την κάρτα αποθανούσας – Ο λογαριασμός ξεπέρασε τις 50.000 ευρώ
Πάτρα: Χλιδάτη ζωή περνούσε νεαρός στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, ο οποίος χρησιμοποιούσε κάρτα πεθαμένης φθάνοντας τον λογαριασμό από τις υπέρογκες αγορές στα 51.489 ευρώ.

Πάτρα: Ζωή και κότα περνούσε επί δυόμισι μήνες ένας νεαρός χρησιμοποιώντας τη χρεωστική κάρτα μιας γυναίκας που έχει αποβιώσει, με την οποία έκανε αναλήψεις, συναλλαγές και ηλεκτρονικές αγορές ύψους 51.489 ευρώ στην Πάτρα! Η χλιδάτη ζωή του τελείωσε όταν ο νόμιμος κληρονόμος της θανούσης αντιλήφθηκε ότι ο λογαριασμός της αποθανούσας είχε αρνητικό πρόσημο χιλιάδων ευρώ, ποσό που δύσκολα θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο.

Όπως κατήγγειλε ο νομικός κληρονόμος της αποθανούσας στους αστυνομικούς της Ασφαλείας Πατρών, κάποιος άγνωστος χρησιμοποιούσε την επίμαχη τραπεζική κάρτα από το χρονικό διάστημα 31 Αυγούστου μέχρι τις 18 Νοεμβρίου κάνοντας συνεχείς αγορές. Οι αστυνομικές αρχές ξεκίνησαν ψηφιακή ανάλυση των δεδομένων των συναλλαγών και μετά από μεθοδική έρευνα κατέληξαν ότι αυτός που τις έκανε ήταν ένας 21χρονος Έλληνας από την περιοχή της Χαλανδρίτσας.

Ο νεαρός ζούσε σαν… βασιλιάς χάρις την κάρτα της αποθανούσας

Αμέσως έκαναν έρευνα στο σπίτι του δράστη, όπου κατέσχεσαν «ζεστά» μετρητά ύψους 18.750 ευρώ, την κάρτα, καθώς και ένα πολυτελές κινητό αξίας 1.115 ευρώ που ο νεαρός είχε αγοράσει πρόσφατα με αυτήν. Σε βάρος του 21χρονου δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη με χρήση τραπεζικής κάρτας και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ τα χρήματα και το κινητό που κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στο νόμιμο κληρονόμο της γυναίκας.

Ο νεαρός δράστης χωρίς ακόμη να έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι, κατάφερε να αποσπάσει την κάρτα και τον κωδικό πρόσβασης της πεθαμένης γυναίκας και να τα χρησιμοποιήσει αποσπώντας μεγάλα οικονομικά ποσά προς προσωπική “κατανάλωση”. Όπως φαίνεται προσπαθούσε καθημερινά μέσω ΑΤΜ να “τραβήξει” όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα μπορούσε – όσο δηλαδή άφηνε η τράπεζα και το όριο ανάληψης – κρατώντας αρκετά από αυτά όπως φάνηκε και από τις αρχές σπίτι του και τα υπόλοιπα σε αγορές αντικειμένων που επιθυμούσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments