Ελλάδα

Τζιμπουτί: Επέστρεψε στην Ελλάδα ο υποπλοίαρχος που ήταν όμηρος [vid]

Τζιμπουτί: Επέστρεψε στην Ελλάδα ο υποπλοίαρχος που ήταν όμηρος [vid]
Τζιμπουτί: Στην Ελλάδα βρίσκεται ο υποπλοίαρχος, Αργύριος Τσαγκρής, ο οποίος ήταν όμηρος στο Τζιμπουτί μαζί με άλλους τέσσερις Έλληνες ναυτικούς.

Τζιμπουτί: Αίσιο τέλος είχε για τον υποπλοίαρχο η περιπέτειά του στο Τζιμπουτί, όπου βρισκόταν υπό καθεστώς ομηρίας από το Σεπτέμβρη. “Ακόμα δεν το πιστεύουμε. Είμαι ο πιο τυχερός από όλους. Ξεκινάει ένας αγώνας για να βγάλουμε μέσα από το βαπόρι και τους άλλους”, δήλωσε ο κ. Τσαγκρής με την άφιξή του στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Παράλληλα, συνεχίζονται οι προσπάθειες του υπουργείου Ναυτιλίας για την απελευθέρωση των άλλων τεσσάρων ναυτικών.

Την επιστροφή του υποπλοίαρχου είχε ανακοινώσει την Κυριακή στην σελίδα του στο Facebook o υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης. “Επιστρέφει από το Τζιμπουτί ο υποπλοίαρχος, κ. Αργύριος Τσιαγκρής. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε πολύ σύντομα να λήξει η περιπέτεια και των άλλων ναυτικών μας” ανέφερε ο υπουργός.

 Η ιδιότυπη ομηρία των πέντε ναυτικών του φορτηγού πλοίου “Πτολεμαίος” ξεκίνησε πριν από περίπου τρεις μήνες, στις 14 Σεπτεμβρίου τρία μίλια από το λιμάνι του Τζιμπουτί, όταν οι αρχές του Τζιμπουτί δεν του επέτρεψαν να πιάσει λιμάνι εξαιτίας οφειλών του πλοιοκτήτη.

«Εγκατάλειψη, θυμό, αγανάκτηση. Γιατί είμαστε άδικα, χωρίς αιτία αιχμάλωτοι, μακριά από τα σπίτια μας», είπε ένας από τους πέντε ναυτικούς στο Open μερικές ημέρες νωρίτερα, κάνοντας έκκληση για τον επαναπατρισμό τους. «Οι συνθήκες εδώ μέσα είναι άθλιες. Έχουμε γεμίσει σκουπίδια, μύγες, τα τρόφιμα είναι ελάχιστα. Για τα Χριστούγεννα δεν υπάρχει τίποτα να φάμε. Ένα ελάχιστο κρέας και τίποτα άλλο», συμπλήρωσε ο ναυτικός.

Από την πλευρά του ένας άλλος ανέφερε: «Μας κοροϊδεύουμε. Θα φύγετε και θα φύγετε, θα ξαναφύγετε, έχουν σπάσει τα νεύρα μας και στο τέλος δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Να δούμε πότε θα φύγουμε». Επίσης, σημειώνεται πως αν και έχουν εκδοθεί δύο φορές εισιτήρια για τον επαναπατρισμό τους, η επιστροφή τους έχει ακυρωθεί. Παράλληλα, οι αντικαταστάτες τους αρνούνται να ανέβουν στο πλοίο, ενώ η κατάσταση δυσκολεύει καθώς ανάμεσα στους ναυτικούς βρίσκεται ένας καρδιοπαθής και ένας καρκινοπαθής που έχουν ανάγκη περίθαλψης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments