Ελλάδα

Καιρός: Σε ισχύ το απαγορευτικό στα λιμάνια

Καιρός: Σε ισχύ το απαγορευτικό στα λιμάνια
Καιρός: Δεμένα παραμένουν τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω των ισχυρών ανέμων. Απαραίτητη η επικοινωνία με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Καιρός: Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και που φθάνουν κατά τόπους στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ. Λόγω του απαγορευτικού τα πλοία παραμένουν δεμένα σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο. Στον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ κλειστή είναι η γραμμή Αγία Μαρίνα – Νέα Στύρα.

 Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τα τουριστικά πρακτορεία.

O καιρός σήμερα, Πέμπτη, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι γενικά αίθριος, ωστόσο στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά – ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις, καθώς και σε περιοχές της ανατολικής και κεντρικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο, σε ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο ωστόσο θα έχει μικρή διάρκεια. Παράλληλα, θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, με τα φαινόμενα κατά τη νύχτα να εξασθενούν. Η κακοκαιρία «εξπρές» που θα χτυπήσει σήμερα κυρίως την κεντρική Ελλάδα, με τους ανέμους να πνέουν και πάλι ισχυροί έως θυελλώδεις στο Αιγαίο, φτάνοντας τα 7 και τοπικά ως και τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ παγετός θα δημιουργηθεί και πάλι κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια, τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στην Αττική μάλιστα, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα δυτικά και βόρεια (ενδεικτικό υψόμετρο 400 – 500 μέτρα). Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί 6 με 7, στα ανατολικά 8 και πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments