Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: “Σκότωσα τον Σουλεϊμανί για να σταματήσω και όχι να ξεκινήσω τον πόλεμο” [vid]

Ντόναλντ Τραμπ: “Σκότωσα τον Σουλεϊμανί για να σταματήσω και όχι να ξεκινήσω τον πόλεμο” [vid]
Ντόναλντ Τραμπ: «Ο Σουλεϊμανί είχε πάθος με τον θάνατο αθώων ανθρώπων. Οι επιθέσεις του επηρεάσαν κόσμο μέχρι το Νέο Δελχί και το Λονδίνο» ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Στην πρώτη του επίσημη τοποθέτηση προσχώρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του υποστράτηγου του Ιράν, Κασέμ Σουλεϊμανί. Ο Ντόναλντ Τραμπ υπεραμύνθηκε της απόφασής του αυτής και μάλιστα δεν δίστασε να δηλώσει ενώπιον δημοσιογράφων πως «σκότωσα τον Κασέμ Σουλεϊμανί για να σταματήσω και όχι να ξεκινήσω τον πόλεμο». Την ίδια στιγμή, η αντιπολίτευση των Δημοκρατικών ασκεί δριμεία κριτική στον Αμερικανό πρόεδρο, κάνοντας λόγο για προκλητική ενέργεια στο θέμα της δολοφονίας του Κασέμ Σουλεϊμανί.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε απαντώντας στην απειλές του Ιράν πως : «θα βρούμε τους εχθρούς της Αμερικής και θα τους εξοντώσουμε. Ο Σουλεϊμανί είχε πάθος με το θάνατο αθώων ανθρώπων. Οι επιθέσεις του επηρέασαν κόσμο μέχρι το Νέο Δελχί και το Λονδίνο. Επωφελούμαστε τώρα που γνωρίζουμε ότι η τρομοκρατική δράση του έλαβε τέλος. Δεν ξεκινάμε πόλεμο».

Ο Ντόναλντ Τραμπ επισήμανε πως ότι είναι ανοιχτός να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια χρειαστεί αναφορικά με το Ιράν.

ΗΠΑ: Στέλνουν πάνω από 3.000 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή

«Μπαρούτι» μυρίζει στη Μέση Ανατολή μετά τη δολοφονία του υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, με τη διεθνή κοινότητα να αντιδρά στην αμερικανική επίθεση και το Ιράν να υπόσχεται ότι θα εκδικηθεί τις ΗΠΑ. Ως πρώτη απάντηση και υπό τον φόβο αντιποίνων οι ΗΠΑ αποστέλλουν στην περιοχή 3.000 και πλέον στρατεύματα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNNi, επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας, οι ΗΠΑ σκοπεύουν να αναπτύξουν περίπου 3.000 επιπλέον στρατεύματα στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στρατεύματα, τα οποία ανήκουν στην 82η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία των ΗΠΑ, είχαν προετοιμαστεί για να δεχτούν εντολές. Τα νέα αμερικανικά στρατεύματα θα αναπτυχθούν στο Ιράκ, το Κουβέιτ και άλλα σημεία της περιοχής, χωρίς να γίνονται γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Καλούν τους Αμερικανούς να αποχωρήσουν από το Ιράκ

Από την πλευρά του, το CNBC ανεβάζει τον αριθμό των στρατιωτών που θα αποσταλούν στη Μέση Ανατολή σε 3.500, υποστηρίζοντας ότι οι πρόσθετες δυνάμεις δεν αποτελούν άμεση απάντηση στη δολοφονία του Σουλεϊμανί, αλλά είναι συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας για αποστολή στρατευμάτων μετά τα επεισόδια στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη.

Την ίδια ώρα, η αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη καλεί τους Αμερικανούς υπηκόους να εγκαταλείψουν «αμέσως» το Ιράκ, μερικές ώρες μετά τον φόνο του ισχυρού Ιρανού στρατηγού. Η πρεσβεία καλεί τους Αμερικανούς στο Ιράκ να φύγουν «αεροπορικώς, εφόσον αυτό είναι δυνατό», καθώς η επιδρομή πραγματοποιήθηκε μέσα στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, «διαφορετικά προς άλλες χώρες δια χερσαίας οδού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments