Διεθνή

Ιράκ: Αποχωρεί από τη χώρα ο συνασπισμός δυνάμεων υπό τις ΗΠΑ

Ιράκ: Αποχωρεί από τη χώρα ο συνασπισμός δυνάμεων υπό τις ΗΠΑ
Ιράκ: Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από το Πεντάγωνο των ΗΠΑ.

Ιράκ: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη χώρα μετά τη δολοφονία του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί. Όπως έγινε γνωστό ο επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ ενημέρωσε με επιστολή την κυβέρνηση της Βαγδάτης ότι ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ θα αποχωρήσει από τη χώρα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters η επιστολή μεταξύ άλλων τονίζει ότι ​«σεβόμαστε την κυρίαρχη απόφαση σας να διατάξετε την αναχώρησή μας», αναφέρει σχετική επιστολή,  συνέπεια της ψήφισης στο κοινοβούλιο της Βαγδάτης που ζητά από την ιρακινή κυβέρνηση την απομάκρυνση των αμερικανικών στρατευμάτων. Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, Στρατηγός Γούλιαμ Σίλι, αναφέρεται ρητά πως ο συνασπισμός θα μετακινήσει τις δυνάμεις του «τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες». «Εξαιτίας της διαφοροποίησης ως προς την κυριαρχία της ιρακινής δημοκρατίας και όπως ζητήθηκε από το ιρακινό κοινοβούλιο και τον πρωθυπουργό, o συνασπισμός θα μετακινήσει τις δυνάμεις του στο πέρασμα των ερχόμενων ημερών και εβδομάδων» αναφέρει η επιστολή.

Το πρακτορείο Reuters υποστηρίζει πως έχει διασταυρώσει την αυθεντικότητα της επιστολής, με την οποία γνωστοποιείται η πρόθεση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από το Ιρακ.

Ωστόσο, ανταποκριτής στη Μέση Ανατολή, ο οποίος και δημοσίευσε το σύνολο της επιστολής στο Twitter, υποστηρίζει πως το Πεντάγωνο επιφυλάχθηκε για να επιβεβαιώσει αν πράγματι αυτή η επιστολή εστάλη από τον Αμερικανό Στρατηγό ή όχι. Την πληροφορία φέρεται να επιβεβαιώνει, σύμφωνα με το Reuters και ιρακινή στρατιωτική πηγή που αναφέρεται στην συνομιλία με τους Αμερικανούς αξιωματούχους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments