Άποψη

Χαμοζωή και ψέματα

Χαμοζωή και ψέματα
Ο Σπύρος Γκουτζάνης μέσω του προσωπικού του blog στο pagenews.gr σχολιάζει την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση τόσο στο μείζον θέμα της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, όσο και στην οικονομία και την επιχείρηση ελάφρυνσης των πολιτών από τη δυσβάστακτη φορολογία.

Ένα από τα προτάγματα της ΝΔ και των διαφόρων διανοούμενων που ασμένως είχαν συνταχθεί στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, ήταν η αποκατάσταση του κύρους των θεσμών, η επαναφορά της θεσμικής κανονικότητας.

Ο τρόπος όμως με τον οποίο διαχειρίζεται το Μέγαρο Μαξίμου την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας συνιστά εξευτελισμό του κορυφαίου πολιτειακού θεσμού. Άνοιξε το θέμα νωρίς και έκτοτε παρακολουθεί τις διάφορες πτέρυγες του κόμματος, κυρίως τους σαμαρικούς, να απαξιώνουν τον Προκόπη Παυλόπουλο και μαζί και τον θεσμό της Προεδρίας.

Η απάντηση των απολογητών της κυβέρνησης είναι ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μιλά για ευτελισμό του θεσμού μετά από όσα έκανε στην προεδρική εκλογή του 2015”. Συμπερασματικά λοιπόν επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ ευτέλισε τότε τον θεσμό, η κυβέρνηση που ήλθε για να αποκαταστήσει την θεσμική κανονικότητα έχει δικαίωμα να τον διασύρει πλήρως.

Παρόμοια ήταν και η συνεχής επανάληψη του πρωθυπουργού ότι “δεν θα κρύψω τις δυσκολίες αλλά θα πω την αλήθεια”, εν ολίγοις δεν θα επαναλάβει τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ. Κάπως έτσι δεσμεύτηκε ότι από τον πρώτο χρόνο η ανάπτυξη θα είναι 4%, ότι θα δημιουργηθούν 130.000 καλοπληρωμένες νέες θέσεις εργασίας τον χρόνο, ότι κανένα επίδομα δεν θα κοπεί, ότι η κυβέρνησή του θα δίνει αυξήσεις διπλάσιες από τον ρυθμό ανάπτυξης. Παράλληλα χαρακτήριζε τα επιδόματα που έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ “ψίχουλα” για να συντηρεί την εκλογική του πελατεία. Και ανέβαζε, πάντα λέγοντας την αλήθεια, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε τη μεσαία τάξη. Με την ίδια κατηγορηματικότητα διαβεβαίωνε ότι μέσα στον πρώτο μήνα, άντε δεύτερο, θα έχουν μπει μπουλντόζες στο Ελληνικό αφού το έργο καθυστερεί γιατί οι συριζαίοι ήταν εχθροί της επιχειρηματικότητας.

Έξι μήνες μετά τις προοπτικές της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης τις δίνουν οι δύο κορυφαίοι υπουργοί, Οικονομικών και Ανάπτυξης. Ο μεν Χρήστος Σταικούρας ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθούν αυξήσεις αφού τις έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ πέρυσι για τρία χρόνια, αλλά και ότι το 24% φόροι στις επιχειρήσεις δεν θα γίνει 20%, αλλά θα υπάρξουν μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρήσεων που θα καλυφθούν όμως από αντίστοιχες αυξήσεις που περιλαμβάνει το ασφαλιστικό που θα φέρει ο κ. Βρούτσης με αυξήσεις στις εισφορές των ασφαλισμένων. Κάπως έτσι ο κ. Σταικούρας δήλωσε ότι από 450-600 ευρώ το μήνα είναι μεσαία εισοδήματα. Αν είναι έτσι τότε ποια μεσαία τάξη τσάκισε ο κ. Τσακαλώτος; Αυξήσεις στους κατώτερους μισθούς έδωσε. Την εικόνα συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος, αφού επιβεβαίωσε ότι μετά την κατάργηση του κοινωνικού επιδόματος του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργηθεί και η 13η σύνταξη, δήλωσε ότι με 200 ευρώ το μήνα μπορεί να ζει κανείς. Χαμοζωή.

Όπως είπε ο φιλικός αρθρογράφος, ο κόσμος ψήφισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι για επιδόματα και συντάξεις. Βέβαια η κοινή λογική λέει ότι ο κόσμος ψήφισε Μητσοτάκη για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε να βελτιωθεί η ζωή του. Αλλά το κακό με την κοινή λογική είναι ότι δεν είναι και τόσο κοινή. Το ανοικτό ερώτημα είναι με ποια λογική συμφωνούν οι χαμηλόμισθοι και οι συνταξιούχοι που πίστεψαν τις δεσμεύσεις του αρχηγού της ΝΔ, με την δική τους όταν ψήφιζαν ή με του αρθρογράφου μετά την απομάκρυνση από την κάλπη (γιατί και ο αρθρογράφος την δική του λογική δεν την είχε εκθέσει πριν τις εκλογές).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments