Διεθνή

Ουκρανικό Boeing 737: Νεκροί και οι 176 επιβάτες στη συντριβή του αεροσκάφους στο Ιράν [pics&vids]

Ουκρανικό Boeing 737: Νεκροί και οι 176 επιβάτες στη συντριβή του αεροσκάφους στο Ιράν [pics&vids]
Ουκρανικό Boeing 737: Ανείπωτη τραγωδία στο Ιράν με το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας να επιβεβαιώνει τους αρχικούς φόβους ότι είναι όλοι νεκροί - Για τεχνικό πρόβλημα σε έναν από τους κινητήρες κάνουν λόγο οι πρώτες πληροφορίες.

Ουκρανικό Boeing 737: Tα ξημερώματα της Τετάρτης στο Ιράν ένα ουκρανικό αεροσκάφος Boeing 737-800 με 176 επιβαίνοντες (167 επιβάτες και 9μελες πλήρωμα) – αν και η αρχική πληροφορία μιλούσε για 180 επιβαίνοντες – συνετρίβη μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο «Χομεϊνί» της Τεχεράνης όπως μετέδωσαν αρχικά τα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων FARS και Tasnim. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η πτώση προήλθε από τεχνικό πρόβλημα. 

Το πρόβλημα το παρουσίασε το αεροσκάφος της εταιρείας Ukrainian International Airlines τρία λεπτά μετά την απογείωσή του στις 2:44 τα ξημερώματα (ώρα Ιράν). Ο επικεφαλής του τμήματος Εκτάκτων Αναγκών του Ιράν δήλωσε στο Sputnik ότι η αιτία της συντριβής είναι καθαρά τεχνική με πληροφορίες, που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί, να μιλούν για φωτιά σε έναν από τους κινητήρες του Boeing 737-800.

Το αεροσκάφος, σύμφωνα με το Fars, είχε προορισμό την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο.

Από την συντριβή δεν υπάρχει ούτε ένας επιζών σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, το οποίο επιβεβαίωσε τους φόβους που είχαν εκφράσει νωρίτερα τόσο Ιρανός αξιωματούχος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης όσο και εκπρόσωποι της Ερυθράς Ημισελήνου καθώς το αεροπλάνο έπιασε φωτιά μετά τη συντριβή του.

“Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες από εκπροσώπο της UIA ένα επιβατικό αεροσκάφος της εταιρείας συνετρίβη όχι μακριά από το αεροδρόμιο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο “Ιμάμης Χομεϊνί” της Τεχεράνης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είναι σε φάση επιβεβαίωσης οι επιβάτες και το πλήρωμς της προαναφερθείσας πτήσης είναι νεκροί” ανέφερε το ουκρανικό ΥΠΕΞ σε ανάρτηση στο Facebook. 

Λίγη ώρα μετά την είδηση της συντριβής στα social media έκαναν την εμφάνισή τους βίντεο που φέρεται να έχουν καταγράψει την στιγμή της πτώσης του αεροσκάφους. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments