Πολιτισμός

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Πλούσιο το πρόγραμμα της νέας χρονιάς – Θεοδωράκης, Μπετόβεν και πλήθος εκδηλώσεων

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Πλούσιο το πρόγραμμα της νέας χρονιάς – Θεοδωράκης, Μπετόβεν και πλήθος εκδηλώσεων
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Κορυφαίες συναυλίες με έμφαση στο ελληνικό τραγούδι αναμένεται να πραγματοποιηθούν τη νέα χρονιά.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Μεγάλες ορχήστρες, ελληνικές και ξένες, διάσημους μαέστρους, μουσικά αφιερώματα σε σπουδαίους συνθέτες, συναυλίες γνωστών ερμηνευτών, θέατρο αλλά και παραστάσεις για παιδιά περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τους τρεις πρώτους μήνες του 2020.

Η ζωή και το έργο του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν θα «φωτιστούν» μέσα από το μεγάλο αφιέρωμα που διοργανώνεται με αφορμή την συμπλήρωση 250 χρόνων από την γέννησή του. Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν ελληνικά και ξένα σύνολα, διάσημοι αρχιμουσικοί και σολίστ μεταξύ των οποίων ο μαέστρος Βλαντίμιρ Ασκενάζι (28/3), ο βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος και ο πιανίστας Eνρίκο Πάτσε(31/1 & 29/3) αλλά και οι μουσικοί της Καμεράτας και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (ΚΟΑ).

Ανάμεσα στις διεθνούς φήμης ορχήστρες και τα μουσικά σύνολα που θα φιλοξενηθούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα είναι η Ακαδημία του Αγίου Μαρτίνου των Αγρών (2/1), με σολίστ τον πιανίστα και συνθέτη Fazil Say, η Χορωδία και Ορχήστρα Balthasar Neumann (12/2) υπό την διεύθυνση του Thomas Hengelbrock και η Συμφωνική Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Φρανκφούρτης (21/3) με μαέστρο τον Andrés Orozco–Estrada και σολίστ τον φημισμένο Αμερικανό βιολονίστα Joshua Bell . Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ρεσιτάλ της μεγάλης κυρίας του πιάνου Elisabeth Leonskaja η οποία θα ερμηνεύει σονάτες του Σούμπερτ (17/2 & 11/3)

Το δυναμικό «παρών» στο πρόγραμμα της νέας χρονιάς θα δώσει και το ελληνικό τραγούδι μέσα από μεγάλες συναυλίες σημαντικών Ελλήνων ερμηνευτών μεταξύ των οποίων η Δήμητρα Γαλάνη (14/2), η Άλκηστις Πρωτοψάλτη (6 & 7/3) αλλά και η Μαρία Φαραντούρη (31/3).

Ξεχωριστή θέση, ωστόσο, θα έχει και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος θα τιμηθεί φέτος με αφορμή τον εορτασμό των 95ων γενεθλίων του. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η αναβίωση της θρυλικής μουσικής του παράστασης «Όμορφη Πόλη», από τις 17 έως τις 20 Ιανουαρίου, με την συμμετοχή μεγάλων πρωταγωνιστών αλλά και εξαίρετων ερμηνευτών.

Από τα δυνατά «όπλα» του νέου προγραμματισμού είναι και η θεατρική πρεμιέρα του αριστουργήματος του Ίψεν «Γιον Γκάμπριελ Μπόρκμαν» με την πολύτιμη σκηνοθετική υπογραφή του Γιάννη Χουβαρδά. (25/1 έως 22/3).

Για τους μικρούς του επισκέπτες το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, την παράσταση «Το Φτερωτό Άλογο», η οποία έχει αποσπάσει εξαιρετικά θετικά σχόλια, ενώ συνεχίζεται η παράσταση θεάτρου σκιών του Ηλία Καρελλά με τίτλο «Ο Καραγκιόζης και το δέντρο της μουσικής».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments