Διεθνή

Megxit: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για Μέγκαν και Χάρι – Διχασμένοι οι Βρετανοί

Megxit:  Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για Μέγκαν και Χάρι – Διχασμένοι οι Βρετανοί
Megxit: Διχασμένοι οι Βρετανοί για την απόφαση του βασιλικού ζεύγους- "Εν εξάλλω" η βασίλισσα Ελισάβετ.

Megxit: “Βόμβα” μέγα τόνων και μεγάλη αναταραχή όπως ήταν αναμενόμενο έφερε στο παλάτι η απόφαση Μέγκαν- Χάρι για παραίτηση από τα βασιλικά τους καθήκοντα ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, έχοντας αποφασίσει να ζήσουν μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Βόρειας Αμερικής, να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι και να προχωρήσουν σε ίδρυση φιλανθρωπικής οργάνωσης με τη βασίλισσα Ελισσαβετ “εν εξάλλω” να ζητά άμεση επίλυση του θέματος.

Η απόφαση αυτή του ζευγαριού έβαλε φωτιά στη Βρετανία που μετά το Brexit έχουν τώρα να αντιμετωπίσουν και το Megxit. Πολλοί στη Βρετανία έχουν ταχθεί υπερ της απόφασης του Χάρι και της Μέγκαν ενώ άλλοι τόσοι υποστηρίζουν ότι η απόφασή τους είναι λάθος και μάλιστα ρίχνουν τα βέλη τους εναντίον της Μεγκαν, την οποία και θεωρούν υπεύθυνη.

Η βασίλισσα Ελισάβετ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Η Βασίλισσα, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και ο δούκας του Κέιμπριτζ έχουν δώσει εντολή στις ομάδες τους να συνεργαστούν με την κυβέρνηση και με την οικογένεια των Σάσεξ ώστε να βρεθούν εφικτές λύσεις».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως η μονάρχης, ο πρίγκιπας της Ουαλίας και ο δούκας του Σάσεξ βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία για να βρουν λύσεις και τονίζεται πως: «Κανείς δεν δείχνει το δάχτυλο σε κανέναν, οι συζητήσεις είναι ήρεμες, εποικοδομητικές και παραγωγικές».

Κρίνεται λοιπόν ιδιαίτερα κρίσιμο το μέλλον του δούκα και της δούκισσας του Σάξεξ με τη βασίλισσα Ελισάβετ να ζητά λύση εντός “ολίγων ημερών”.  Η βασίλισσα δήλωσε ρητά πως επιθυμεί να επιλυθεί  η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί  μετά την ανακοίνωση παραίτησης  Χάρι και Μέγκαν, περνώντας αμέσως στη δράση.

 Όπως δήλωσε στην Evening Standard αξιωματούχος του παλατιού η Ελισάβετ, που βρίσκεται στο βασιλικό κτήμα στο Σάντριγχαμ, συγκάλεσε τηλεφωνική σύσκεψη με τον πρίγκιπα Χάρι, που είναι στην κατοικία του στο Ουίνδσορ, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ στο παλάτι του Κένσιγκτον και τον διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Κάρολο, που αυτές τις ημέρες είναι στη Σκωτία.
Στην όλη υπόθεση εμπλέκεται φυσικά και η βρετανική κυβέρνηση καθώς θα εμπλακεί και η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πάτελ αλλά και ξένες κυβερνήσεις πιθανώς του Καναδά και των ΗΠΑ, αφού αποτελεί κοινό μυστικό η επιθυμία του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ να μετακομίσουν στον Καναδά.  Όπως είναι αναμενόμενο ύστερα από το πρώτο σοκ και τις ποικίλες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις δηλώσεις του βασιλικού ζεύγους, τον εκνευρισμό της βασίλισσας Ελισάβετ από όλη αυτήν την υπόθεση “κερδισμένη” μπορεί να βγει η δούκισσα του Κέιμπριτζ – Κέιτ Μίντλετον αφού θα αναβαθμιστεί ο ρόλος της ώς η μόνη “βασιλική νύφη”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments