Οικονομία

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης: Παράταση μέχρι 31 Ιανουαρίου με απόφαση του υπουργού Οικονομικών

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης: Παράταση μέχρι 31 Ιανουαρίου με απόφαση του υπουργού Οικονομικών
Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης: Διορία μέχρι τις 31 Ιανουαρίου έχουν για να αγοράσουν πετρέλαιο όσοι δεν πρόλαβαν, αν και είχαν λάβει μέσα στο 2019 προκαταβολικά το επίδομα.

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης: Με ;απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, παρατείνεται η υποχρέωση αγοράς πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, κατά ένα μήνα, έως 31 Ιανουαρίου 2020. Παράλληλα, μεταφέρεται κατά ένα μήνα αργότερα η διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Διαδικασία η οποία θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου 2020.

Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, στις 30 Δεκεμβρίου 2019 χορηγήθηκε το πλήρες επίδομα θέρμανσης σε περισσότερους από 600.000 δικαιούχους που είχαν υποβάλει τη σχετική αίτηση.

Οι αιτήσεις υποβάλλονταν μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2019 και η χορήγηση έγινε σε περισσότερους από 600.000 δικαιούχους υπό την προϋπόθεση ότι θα πραγματοποιήσουν αγορές πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης υπολογισθείσας αξίας, μεγαλύτερης ή ίσης με το διπλάσιο του ανωτέρου επιδόματος, έως 31 Δεκεμβρίου 2019. Σε διαφορετική περίπτωση θα βεβαιωνόταν επιστροφή ποσού ύστερα από διασταύρωση που θα έκανε η ΑΑΔΕ μέχρι 31 Μαρτίου. Ωστόσο, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών παρατείνεται η υποχρέωση αγοράς πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, κατά ένα μήνα, έως 31 Ιανουαρίου 2020.

Παράλληλα, μεταφέρεται κατά ένα μήνα αργότερα η διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων από την ΑΑΔΕ, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου 2020. Η είδηση είχε γίνει γνωστή από το πρωί από το κανάλι του ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». Πλέον είναι και επίσημο, αφού το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης υπέγραψε τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments