Διεθνή

Διάσκεψη Βερολίνου: Ολοκληρώθηκε η διάσκεψη για τη Λιβύη – Τι συμφώνησαν οι ηγέτες

Διάσκεψη Βερολίνου: Ολοκληρώθηκε η διάσκεψη για τη Λιβύη – Τι συμφώνησαν οι ηγέτες
Διάσκεψη Βερολίνου: Οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν να συμμορφωθούν με το εμπάργκο όπλων και να τερματίσουν τη στρατιωτική στήριξη στις πλευρές εμφύλιου πολέμου.

Διάσκεψη Βερολίνου: Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η κοινή συνέντευξη Τύπου της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, του ειδικού απεσταλμένου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για τη Λιβύη Γασάν Σαλαμέ και του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μαας για τα αποτέλεσματα της συνάντησης.

Όπως μεταδίδει η FAZ, oι συμμετέχοντες στη Διάσκεψη του Βερολίνου δεσμεύτηκαν να συμμορφωθούν με το εμπάργκο όπλων και να τερματίσουν τη στρατιωτική στήριξη στις πλευρές εμφύλιου πολέμου. Όπως είχε προϊδεάσει νωρίτερα, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, συμμετέχων στην σύσκεψη, οι ηγέτες ήταν κοντά σε λύση.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το Sputnik επικαλούμενο πηγή, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγο πριν τις 20:00 αποχώρησε από τη Διάσκεψη. Ωστόσο στην Καγκελαρία, παρέμεινε ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η Γερμανία και τα Ηνωμένα Έθνη, ως οικοδεσπότες της διάσκεψης, αγωνίστηκαν να επαναφέρουν τον στρατιωτικό διοικητή Χαλίφα Χάφταρ στη διπλωματία αφότου ο στρατάρχης εγκατέλειψε τις συνομιλίες και περισσότερο από το ήμισυ της παραγωγής πετρελαίου έχει σταματήσει στις περιοχές που ελέγχει.

Δείτε LIVE τη συνέντευξη Τύπου των ηγετών:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments