Διεθνή

Κοροναϊός εμβόλιο: Συνεργασία Ρωσίας – Κίνας για καταπολέμηση του φονικού ιού

Κοροναϊός εμβόλιο: Συνεργασία Ρωσίας – Κίνας για καταπολέμηση του φονικού ιού
Κοροναϊός εμβόλιο: "Ρώσοι και Κινέζοι ειδικοί έχουν ξεκινήσει την παρασκευή ενός εμβολίου", αναφέρει στην ιστοσελίδα του το ρώσικο προξενείο, ωστόσο η Ρωσία δεν έχει επιβεβαιώσει κρούσματα του νέου κοροναϊού.

Κοροναϊός εμβόλιο: Η Ρωσία και η Κίνα εργάζονται από κοινού για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο κατά του κοροναϊού και το Πεκίνο έχει παραδώσει το γονιδίωμα του ιού στη Μόσχα, ανέφερε στις 29 Ιανουαρίου, το ρωσικό προξενείο στην πόλη Γκουανγκζού της Κίνας. “Ρώσοι και Κινέζοι ειδικοί έχουν ξεκινήσει την παρασκευή ενός εμβολίου”, αναφέρει στην ιστοσελίδα του το προξενείο. Ωστόσο, η Ρωσία δεν έχει επιβεβαιώσει κρούσματα του νέου κοροναϊού, παρόλα αυτά, έχει λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης.

Από την πλευρά της η Μόσχα έχει ξεκινήσει να ελέγχει όλους τους Ρώσους τουρίστες που επιστρέφουν από την Κίνα ώστε να εντοπίσει πιθανά κρούσματα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική υπηρεσία ασφάλειας των καταναλωτών. Η υπηρεσία ξεκίνησε να διενεργεί τους ιατρικούς ελέγχους στις  28 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε η ίδια.

Επιπλέον, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν ζήτησε από την υπηρεσία προστασίας των καταναλωτών να καταρτίσει και να παρουσιάσει στην κυβέρνηση ένα εθνικό σχέδιο για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού. Στη Ρωσία, ωστόσο,  δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα του νέου αυτού ιού που ξεκίνησε από την Κίνα, όμως η χώρα έχει απευθείας πτήσεις με πολλές κινεζικές πόλεις και αξιωματούχοι είχαν ανακοινώσει πέρυσι ότι αναμένουν ότι φέτος περισσότεροι από δυο εκατομμύρια Κινέζους θα επισκεφθούν τη χώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments