Άρχισαν τα όργανα στη ΝΔ
Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, δεν προσήλθε στην Βουλή να ψηφίσει την τροπολογία για την διάσωση του ΠΑΟΚ, (η πρώτη ήταν για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας), δείχνοντας την δυσαρέσκειά του προς τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Κάπου εκεί το Μέγαρο Μαξίμου, για την ακρίβεια το πολυπληθές επικοινωνιακό επιτελείο, έχασε τη μπάλα. Από την στιγμή που κατεγράφη η απουσία Σαμαρά, επιχειρούσε να καλύψει το θέμα αναζητώντας ένα πρόσχημα για να την δικαιολογήσει. Μόνο που ο κ. Σαμαράς δεν ήθελε πρόσχημα και ούτε να τους διευκολύνει. Όταν με τα πολλά απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, του είπε ορθά κοφτά ότι δεν πήγε να ψηφίσει για προσωπικούς λόγους. Για όσους καταλαβαίνουν οι προσωπικοί λόγοι έχουν ονοματεπώνυμο και λέγονται “Κυριάκος Μητσοτάκης”.
Στο επικοινωνιακό επιτελείο άρχισαν οι συζητήσεις για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί ο πρώην πρωθυπουργός και για το αν θα πρέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αποφασίσει ακόμη και διαγραφή για να αποφύγει τα χειρότερα που με μαθηματική ακρίβεια θα έλθουν όσο θα αυξάνονται τα πραγματικά προβλήματα της διακυβέρνησης. Το βράδυ διέρρευσε από το Παρίσι όπου ήταν ο κ. Μητσοτάκης ότι “αφού δόθηκαν εξηγήσεις δεν υπάρχει θέμα”. Η απάντηση από τον Αντώνη Σαμαρά, μέσω συνεργατών του, ήταν άμεση και κατηγορηματική: “καμία εξήγησε δεν δόθηκε, ούτε ζητήθηκε, ούτε και θα μπορούσε να είχε ζητηθεί”. Συνοδεύτηκε δε από την απαίτηση να αποσυρθεί η αρχική διαρροή του πρωθυπουργικού επιτελείου-περί εξηγήσεων-, όπως και έγινε. Εν ολίγοις ο κ. Σαμαράς διεμήνυσε ότι δεν δίνει εξηγήσεις σε κανέναν ούτε στον πρωθυπουργό.
Το Μέγαρο Μαξίμου έβαλε αυτογκόλ. Κανείς δεν πήρε εκ των προτέρων τον πρώην πρωθυπουργό να τον ενημερώσει και να του ζητήσει να ψηφίσει. Βέβαια ούτε τον έτερο πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ενημέρωσαν, αλλά εκείνον τον θεωρούν δεδομένο και δεν τον βάζουν στους λογαριασμούς τους. Ακολούθως δεν διευκρίνησαν εάν ο πρωθυπουργός βάζει θέμα κομματικής πειθαρχίας για την τροπολογία για την διάσωση του ΠΑΟΚ ή όχι. Εάν δεν έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας δεν υπάρχει ζήτημα και με τον Αντώνη Σαμαρά. Εάν έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας τότε θα πρέπει να πάρουν μέτρα εναντίον του αφού την παραβίασε. Αυτά αφορούν τα προσχήματα και τις εντυπώσεις. Ο κ. Σαμαράς ήθελε να στείλει μήνυμα δυσαρέσκειας προς τον πρωθυπουργό και το έκανε. Παράπλευρη απώλεια ήταν ότι επισκιάστηκε το ταξείδι στην Γαλλία και η συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν.
Γενικότερα ο κ. Σαμαράς με την ομιλία του στο 13ο Συνέδριο και με την συνέντευξή του στον Φιλελεύθερο άνοιξε την δική του ατζέντα, ασκώντας κριτική στο μεταναστευτικό και στα εθνικά θέματα. Προς το παρόν άφησε απέξω μόνο την οικονομία, όχι όμως για πολύ. Από την στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης δεν τήρησε την μεταξύ τους συμφωνία, θα τον βρίσκει μπροστά του όπως και αρκετούς βουλευτές που δηλώνουν φίλοι του κ. Σαμαρά. Εν ολίγοις άρχισαν τα όργανα.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας