Ελλάδα

Γιώργος Λιάγκας ΕΣΗΕΑ: Διαγραφή για έξι μήνες από τα μητρώα

Γιώργος Λιάγκας ΕΣΗΕΑ: Διαγραφή για έξι μήνες από τα μητρώα
Γιώργος Λιάγκας ΕΣΗΕΑ: Ομόφωνη η απόφαση για την εξάμηνη διαγραφή του γνωστού παρουσιαστή του ΣΚΑΙ από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ για την υπόθεση της φοιτήτριας του ΑΠΘ.

Γιώργος Λιάγκας ΕΣΗΕΑ: Ο λανθασμένος χειρισμός της υπόθεσης της σεξουαλικής παρενόχλησης της φοιτήτριας του ΑΠΘ, οδήγησε το πειθαρχικό στην διαγραφή του γνωστού δημοσιογράφου από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση ήταν ομόφωνη πλην ενός που ζήτησε την ετήσια διαγραφή του. Ο παρουσιαστής του ΣΚΑΙ το τελευταίο διάστημα έρχεται αντιμέτωπος με τις συνεχείς αποχωρήσεις συνεργατών του από την εκπομπή και πλέον με την εξάμηνη διαγραφή του. Να υπενθυμίσουμε ότι το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ άσκησε αυτεπαγγέλτως πειθαρχική δίωξη εναντίον του.

Ο Γιώργος Λιάγκας κρίθηκε ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέος, για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ύστερα από αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη. Η χυδαιότητα της όλης παρουσίασης από τον Γιώργο Λιάγκα, με συμμετοχή μάλιστα και άλλων μη μελών της ΕΣΗΕΑ στην εκπομπή προκάλεσε βάναυσα το κοινωνικό συναίσθημα και τις έντονες αντιδράσεις και αποδοκιμασίες.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το περιστατικό που είχε σημειωθεί στην βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τον περασμένο Νοέμβριο με θύμα μια 20χρονη φοιτήτρια πάνω στην οποία εκσπερμάτισε συμφοιτητής της την ώρα που εκείνη μελετούσε είχε γίνει αντικείμενο χυδαίου σχολιασμού από τον Γιώργο Λιάγκα και το πάνελ του. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι Ελένη Τσολάκη και Κατερίνα Γκαγκάκη χλεύαζαν με τον τρόπο τους το περιστατικό προκαλώντας την οργή των τηλεθεατών.

Η κατάθεση της 20χρονης φοιτήτριας

Τον περασμένο Νοέμβριο, 22χρονος φοιτητής εκσπερμάτωσε στην πλάτη 20χρονης στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, ισχυριζόμενος ότι του προκάλεσε “προσωρινή ανακούφιση”. Ο νεαρός καταδικάστηκε σε 10μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Από την πλευρά της, η νεαρή φοιτήτρια ήταν σοκαρισμένη και είχε δηλώσει “Σε ανύποπτο χρόνο και χωρίς να αντιληφθώ την παρουσία κάποιου κοντά μου, ένιωσα κάτι υγρό να τρέχει στην πλάτη μου. Εκείνη τη στιγμή γύρισα και είδα ένα νεαρό άτομο με σκούρα ρούχα να απομακρύνεται από το μέρος μου και όταν απομακρύνθηκε αρκετά συνειδητοποίησα ότι είχε προβεί σε εκσπερμάτιση πάνω μου”. Υπενθυμίζεται ότι το κορίτσι έβαλε τις φωνές και ο υπεύθυνος της βιβλιοθήκης άρχισε να καταδιώκει τον 22χρονο, τον οποίο κατάφερε να ακινητοποιήσει με τη βοήθεια ενός φύλακα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments