Πολιτική

Αλέξης Χαρίτσης για πλωτό φράγμα στο Αιγαίο: Δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει χάσει κυριολεκτικά τη μπάλα

Αλέξης Χαρίτσης για πλωτό φράγμα στο Αιγαίο: Δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει χάσει κυριολεκτικά τη μπάλα
Αλέξης Χαρίτσης για πλωτό φράγμα στο Αιγαίο: Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η κυβέρνηση τα έχει χάσει σχετικά με το μεταναστευτικό.

Αλέξης Χαρίτσης για πλωτό φράγμα στο Αιγαίο: «Πρόκειται για επικοινωνιακούς χειρισμούς που δεν θα μπορούσαν να καταλήξουν πουθενά αλλού πέρα από την φαιδρότητα», σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ«Το κυβερνητικό σχέδιο για πλωτό φράγμα στο Αιγαίο, προκειμένου δήθεν να περιοριστούν οι προσφυγικές ροές, δείχνει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει κυριολεκτικά τη μπάλα, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαρισμό στο facebook.

Ο ίδιος προσθέτει ότι «οι κινήσεις αυτές φανερώνουν την αγωνία της κυβέρνησης της ΝΔ για επίδειξη έργου στο προσφυγικό, μετά τα αλλεπάλληλα αδιέξοδα στα οποία έχει πέσει ύστερα από μόλις έξι μήνες διακυβέρνησης». «Πρόκειται για επικοινωνιακούς χειρισμούς που δεν θα μπορούσαν να καταλήξουν πουθενά αλλού πέρα από την φαιδρότητα», σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμίζουμε ότι ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια 2.700 μέτρων Πλωτού Προστατευτικού Συστήματος (ΠΠΣ), μη στρατιωτικών προδιαγραφών, συγκεκριμένων χαρακτηριστικών για την εκτέλεση της αποστολής των Μονάδων ΣΞ, στο πλαίσιο συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης για την αντιμετώπιση των διαρκώς αυξανόμενων μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών, που προκήρυξε η Ανωτάτη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ).

Σύμφωνα με την προκήρυξη:

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 500.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ 24%. Η προμήθεια Πλωτού Προστατευτικού Συστήματος με την τεχνική προδιαγραφή θα περιορίσει και κατά περίπτωση θα αναστείλει την πρόθεση εισροών στον εθνικό χώρο, με σκοπό την αντιμετώπιση των διαρκώς αυξανόμενων μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η ΑΣΔΥΣ θα διαβιβάσει τον φάκελο στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων και στη συνέχεια θα «περάσει» στην αρμοδιότητα του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments